Κορονοϊός: Φονικός μήνας ο Σεπτέμβριος – Τι δείχνουν τα στοιχεία για θανάτους και κρούσματα στην ΕλλάδαΟ πιο φονικός μήνας της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας αποδεικνύεται ο Σεπτέμβριος, καθώς μέσα σε έναν μήνα έχασαν τη ζωή τους 125 άνθρωποι. Με απλά λόγια τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν περισσότεροι από το 1/3 των θανάτων που έχουν προκληθεί στην Ελλάδα από τον κορονοϊό. Οι νεκροί στις 31 Αυγούστου ήταν συνολικά 266 ενώ στην έκθεση του ΕΟΔΥ στις 30 Σεπτεμβρίου ο αριθμός των θυμάτων είχε “σκαρφαλώσει” στους 391. Οι πιο “μαύρες” ημέρες του μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ ήταν η 17η και η 24η Σεπτεμβρίου, όταν καταγράφηκαν από εννέα θάνατοι ημερησίως.

Δείτε το γράφημα από τον ΕΟΔΥ που δείχνει την εξέλιξη των θανάτων στη χώρα μας, από την έναρξη της πανδημίας, τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με το enikos.gr, σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορονοϊού, αυτά ανέρχονται συνολικά σε 18.475 (ημερήσια μεταβολή +2.0%), εκ των οποίων 56.1% είναι άνδρες. Από τα 18.475 κρούσματα τα 2927 (15.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 7598 (41.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έκθεση του ΕΟΔΥ στις 31 Αυγούστου ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ήταν 10.317. Τα περισσότερα κρούσματα καθημερινά καταγράφονται στην Αττική που βρίσκεται σε “πορτοκαλί” συναγερμό, και όπως δηλώνουν οι ειδικοί είναι ένα βήμα πριν από το “κόκκινο”. Την Τετάρτη, από τα 354 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 195 αφορούσαν στην Αττική, όπου βρίσκονται εν ισχύ έκτακτα μέτρα σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας.

Διαχρονική εξέλιξη εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων

Οι ηλικίες

Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 78 (71.8% άνδρες).


Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών).

Views: 4

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *