Κορωνοϊός-Γερμανία: Τριπλασιάστηκαν σε 3 ημέρες τα κρούσματα – Χάρτης (φωτο)

Την Τρίτη το απόγευμα ήταν καταγεγραμμένα στη Γερμανία περίπου 180 κρούσματα. Την Παρασκευή το απόγευμα είχαν φτάσει τα 578. Μονάχα ένα από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια δεν είχε καταγράψει κάποιο περιστατικό.

 

 

Πριν από 12 ημέρες, κανένας ασθενής με λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό δεν είχε απομείνει στη Γερμανία. Το πρώτο κύμα του ιού που είχε μολύνει 16 ανθρώπους, είχε αναχαιτιστεί αποτελεσματικά. Και ξαφνικά, ο κορονοϊός Covid-19 κτύπησε την Ευρώπη με όλες του τις δυνάμεις. Μόλις τα κρούσματά του αυξήθηκαν σημαντικά στη βόρειο Ιταλία, ήταν θέμα χρόνου να επιστρέψει στη Γερμανία.

Στις 25 Φεβρουαρίου εμφανίστηκαν τα δύο πρώτα νέα κρούσματα. Έκτοτε, καταγράφονται δεκάδες καθημερινά και την Παρασκευή το απόγευμα είχαν φτάσει στα 578.

Σχεδόν τα μισά από αυτά τα κρούσματα έχουν αναφερθεί στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Είναι τo πιο πολυπληθές ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας, με 17,8 εκατομμύρια κατοίκους και πρωτεύουσα το Ντύσελντορφ. Από τα υπόλοιπα 15 κρατίδια, όλα πλην ενός έχουν αναφέρει από 1 έως και 93 κρούσματα.

Ο κορωνοϊός δημιουργεί προβλήματα

Η κατάσταση έχει αρχίσει να δυσκολεύει πολύ. Στο Βερολίνο, οι ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα σχηματίζουν ουρές για να εξεταστούν στο ειδικό τμήμα που δημιουργήθηκε στην Κλινική Charité Virchow. Η αναμονή έως ότου εξεταστούν διαρκεί πολλές ώρες, αναφέρει ο γερμανικός Τύπος.Στην επαρχία Άϊνσμπεργκ το σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Στην επαρχία αυτή ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει τα περισσότερα κρούσματα. Οι γιατροί που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα περιστατικά, δεν μπαίνουν πια σε καραντίνα. Εξακολουθούν να εργάζονται διότι δεν υπάρχει κανείς να τους αντικαταστήσει.

Τα πράγματα μετά βίας είναι λίγο καλύτερα στη Βαυαρία. Εδώ αρκετά σχολεία και παιδικοί σταθμοί έχουν κλείσει. Στο Μόναχο, μαθητές Γυμνασίου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Στο Βύρτσμπουργκ τουλάχιστον ένα σχολείο έκλεισε γι’ αυτό τον λόγο. Μέσα σε μία ημέρα, 24 κρούσματα καταγράφηκαν στην Βαυαρία.

Που υπάρχουν κρούσματα

Ο πίνακας που ακολουθεί αναφέρει τον αριθμό των ανθρώπων που είχε μολύνει ο κορωνοϊός Covid-19 ανά ομόσπονδο κρατίδιο μέχρι χθες το βράδυ. Θάνατος ασθενούς δεν είχε αναφερθεί.

Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (πρωτεύουσα: Ντύσελντορφ) – 302 κρούσματα
Βάδη-Βυρτεμβέργη (πρωτεύουσα: Στουτγάρδη) – 93
Βαυαρία (πρωτεύουσα: Μόναχο) – 73
Κάτω Σαξονία (πρωτεύουσα: Ανόβερο) – 18
Βερολίνο (πρωτεύουσα: η ομώνυμη πόλη) – 15
Έσση (πρωτεύουσα: Βισμπάντεν) – 14
Σλέσβιχ-Χόλσταϊν (πρωτεύουσα: Κηλ) – 7
Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία (πρωτεύουσα: Σβέριν) – 4
Βρέμη (πρωτεύουσα: η ομώνυμη πόλη) – 3
Τα υπόλοιπα κρατίδια της χώρας είχαν από 1 κρούσμα. Εξαίρεση αποτελούσε η Σαξονία-Άνχαλτ, όπου δεν είχε αναφερθεί κανένα περιστατικό.

 

Πηγή iatropedia.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *