Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτών ανέφερε πως αυξήθηκαν οι αγορές από το διαδίκτυο κατά 30% σε σχέση με τον Απρίλιο

ΟΓενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτών Πάνος Σταμπουλίδης, δήλωσε πως αν υπάρξουν οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων θα γίνει η άρση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊό.

Παράλληλα, ανέφερε πως αυξήθηκαν οι αγορές από το διαδίκτυο κατά 30% σε σχέση με τον Απρίλιο, αλλά και απάντησε στο εάν θα υπάρχουν αγορές από τα καταστήματα με ραντεβού. «Αν μας εισηγηθούν οι γιατροί θα ανοίξουν τα μαγαζιά» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά αν υπάρχει πλάνο να ανοίξουν τα καταστήματα πριν τις γιορτές είπε ότι θα φανεί από την πορεία της πανδημίας. Ο κ. Σταμπουλίδης, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξει η αγορά τόνισε ότι «δεν υπάρχει κάτι που έχει ληφθεί ως απόφαση. Οι τεχνικές θα ανακοινωθούν εγκαίρως. Αλλά θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η κινητικότητα που θα προκύψει δε θα μας βάλει σε κίνδυνο. Δεν θα πρέπει να βγούμε από λογική ότι όλα τελείωσαν, ότι βγαίνουμε ελεύθερα».

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτών μίλησε στο Open και σημείωσε ότι ο μέσος όρος παράδοσης των προϊόντων είναι στις 4 ημέρες, κάτι το οποίο δείχνει ότι οι επιχειρήσεις έχουν προσαρμοστεί και έχουν κάνει προσλήψεις. Αναφορικά με το σύστημα «click away» ή click and take όπως είπε δεν είναι κάτι καινοτόμο, μπορεί να γίνει αν συγχρονιστούν καταναλωτής κι καταστηματάρχης. Ο κ. Σταμπουλίδης χαρακτήρισε «κομβικής σημασίας» την εβδομάδα που έρχεται γιατί θα φανεί αν μπορούμε να ανακόψουμε το κύμα της πανδημίας.

Πηγή: ethnos.gr


Views: 99