Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δείχνουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, αναμένεται “έκρηξη” κρουσμάτων, και πιθανότατα να “σπάσει” το ρεκόρ της περασμένης Παρασκευής, οπότε και καταγράφηκαν 508 κρούσματα. Εξάλλου, τόσο το περασμένο Σαββατοκύριακο όσο και τη Δευτέρα, μέρες δηλαδή που συνήθως καταγράφονται αρκετά λιγότερα κρούσματα κορονοϊού, ο ημερήσιος αριθμός ήταν πολύ υψηλός. Συγκεκριμένα, το Σάββατο ανακοινώθηκαν 482, την Κυριακή 438 και τη Δευτέρα επίσης 438 κρούσματα.

 
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πολλές περιοχές της χώρας είναι στο “κόκκινο”, με την ανησυχία να εντοπίζεται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Έτσι, υπάρχουν περιοχές που κινδυνεύουν να “ανέβουν” επίπεδο συναγερμού, ενώ στο τραπέζι, εάν δεν ανακοπεί η διασπορά του ιού, βρίσκονται νέα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες τις τελευταίες ημέρες, πχ το γαλλικό μοντέλο.
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του καθηγητή Μικροβιολογίας της Εθνικής Σχολής ∆ηµόσιας Υγείας και μέλους της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδη Βατόπουλου στη Realnews της Κυριακής. “Εάν δεν καταφέρουµε να ελέγξουµε την πορεία της πανδηµίας, µε την πτώση της θερµοκρασίας, θα πάµε αναγκαστικά σε κλιµάκωση των µέτρων, όπως είδαµε στις γειτονικές χώρες. Τα επόµενα βήµατα είναι η υποχρεωτική χρήση µάσκας σε όλους τους χώρους και η απαγόρευση της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες”.
 
Πηγή enikos.gr

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 63