Κώστας Καρπουχτσής: 99% των σερραϊκών επιχειρήσεων εκτός Ταμείου Ανάκαμψης

Καρπουχτσής Κώστας: Οι επιπτώσεις των νέων μέτρων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστίασης & λιανικού εμπορίου -video

Σχόλια και συμπεράσματα από τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη από τον Οικονομολόγο και μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστα Καρπουχτσή

Το 99% των σερραϊκών επιχειρήσεων, ως μικρομεσαίες που είναι, θα πρέπει να «χωνέψουν» πως αν δεν συγ –«χωνευτούν» δεν θα δουν ούτε ευρώ από το πολυδιαφημισμένο Ταμείο Ανάκαμψης, αν λάβουμε υπόψη πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι φανερό πως σχεδιάστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το πως πρέπει να αναδιαρθρώσουμε πραγματικά την παραγωγική μας βάση, και χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών οικονομιών και τις ανάγκες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτές.

«Συγχώνευση ή λουκέτο» είναι, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, το δίλημμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις! Τόσο «απλά», τόσο κυνικά!

Η ανάγκη για ενίσχυση και ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας αποτελεί ίσως τη μόνη λύση για διεύρυνση των κριτηρίων τραπεζικού δανεισμού και μια ισόρροπη κατανομή των πόρων προς τις επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version