Στην εκπομπή Κάθε Μεσημέρι με την Ελένη Μωραΐτη, ο οικονομολόγος και μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Κώστας Καρπουχτσής αναφέρθηκε στην πολιτική επικαιρότητα και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή τα όσα παρουσιάστηκαν στην ΔΕΘ, από τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

Οι πολίτες και στις Σέρρες έχουν αντιληφθεί τις συνέπειες των σημερινών κυβερνητικών επιλογών: – την διαρκή υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας, την απογύμνωση των κέντρων υγείας μας και του νοσοκομείου μας – την ελλιπή στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που οδηγήθηκαν σε αποκλεισμό, από τις ουσιαστικές χρηματοδοτικές ενισχύσεις. – τις ολέθριες συνέπειες του αντι-περιβαλλοντικού νόμου, όπου πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι, ήδη έχουμε «επενδυτικές» προτάσεις για λατομείο σε περιοχή NATURA στον Λαϊλιά. – τη μείωση, φέτος μόνο, κατά 400 περίπου των εισακτέων στον ΔΙΠΑΕ Σερρών, γεγονός που θα έχει συνέπειες, στο άμεσο μέλλον, τόσο στη λειτουργία του πανεπιστημίου μας όσο και στην τοπική μας οικονομία

Έχει ήδη διαφανεί ότι η σημερινή κυβερνητική ατζέντα εξυπηρετεί τους λίγους, τους ημετέρους. Και φάνηκε από τη στόχευση των εργαλείων στήριξης τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των νοικοκυριών εν μέσω πανδημίας, αλλά φαίνεται ακόμη περισσότερο στον σχεδιασμό για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης Το κρίσιμο ζήτημα είναι να αποκτήσει η χώρα προοδευτική κυβέρνηση για να εφαρμοστεί μια ριζικά διαφορετική πολιτική, η οποία οδηγεί στη εξάλειψη των ανισοτήτων. Το σύνθημα «μια Νέα Αρχή με την Κοινωνία», κινείται στη βάση των αρχών της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ισονομίας για όλους.


Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 80