Κωστής Στεφανόπουλος: «Δεν είχα επιτυχίες στις γυναίκες- Έκανα έρωτα επί πληρωμή»

Ειλικρινής, απολαυστικός αλλά και …«αποκαλυπτικός» ο Κωστής Στεφανόπουλος, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του οποίου η ζωή και οι σκέψεις αναβιώνουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της δημοσιογράφου Νίτσας Λουλέ.

«Κωστής Στεφανόπουλος ένας μοναχικός πρόεδρος» είναι ο τίτλος του βιβλίου που παρουσιάστηκε την Τρίτη στην Παλαιά Βουλή.

TORA.GR
elections
NIKOS ZAPARAS
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΛΑΧΟΣ
Green Cola

Ορισμένες από τις λεπτομέρειες μάλιστα του βιβλίου είναι πράγματι απολαυστικές. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Στεφανόπουλος ήταν ο μοναδικός πολιτικός με τόσες φορές στις περιπέτειες του με το γυναικείο φύλο.

Αξιοσημείωτη λοιπόν είναι είναι η αναφορά του Κωστή Στεφανόπουλου στα νεανικά του χρόνια και τις σχέσεις του με τα κορίτσια

«Έκανα έρωτα επί πληρωμή»

«Τότε ήταν που μου αγόρασαν και το πρώτο κοστούμι, με κοντό παντελόνι, φυσικά. Είχε 19 τσέπες μέσα και έξω… Στους χορούς του σχολείου ή στα πάρτι της γειτονιάς οι φίλοι έπαιρναν τις καλύτερες να χορέψουν και εμένα μου έμεναν οι άσχημες. Δεν ερωτεύτηκα ποτέ αυτό που λέτε «κατακούτελα». Δεν είχα τύχη με τις γυναίκες, ούτε ιδιαίτερα ερωτύλος ήμουν.


Ίσως φταίει που για πολλά χρόνια έκανα έρωτα επί πληρωμή, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι νέοι της εποχής. Ήταν δύσκολο να «βγάλεις» κοπέλα στην επαρχία. Υπήρχε κίνδυνος να την εκθέσεις»

Ο Κωστής Στεφανόπουλος μπορεί να «μην ήταν ερωτύλος», όπως ο ίδιος παραδέχεται, αλλά όπως λέει είχε ορισμένες… επιτυχίες.

«Στο Γυμνάσιο ερωτεύτηκα την κόρη του μπακάλη. Της ζήτησα να βγούμε. «Θα σου απαντήσω», μου λέει. Και εγώ, ο βλαξ, δεν κατάλαβα ότι ήθελε ευσχήμως να καθυστερήσει την απάντηση. Κι όταν, μετά από δύο μέρες, τη συνάντησα ξανά, της είπα «δεν πειράζει». Τόσο βλαξ. Ύστερα ακολούθησε μια άλλη κοπέλα που παίζαμε μαζί σκάκι. Επειδή με απέκρουσε, σταμάτησα να παίζω μαζί της. Ζει. Είναι σήμερα 83 ετών».

Oπως αφηγείται ο κ. Κωστής Στεφανόπουλος είχε ακόμα ένα φλερτ: «Στα 16 μου, για ένα μικρό φεγγάρι, ήμουν πιο τυχερός. Βγήκα μερικές φορές με μια Σοφία. Έπαιρνα το χέρι της και το έβαζα στην τσέπη του παλτού μου και περπατούσαμε. Αυτό ήταν όλο…».

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Πικάσο και πρόεδρος

Αρκούντως αυτοσαρκαστικός ο Κωστής Στεφανόπουλος αποκάλυψε και την ιδιότυπη σχέση του με την σύγχρονη τέχνη. Αναφέρεται συγκεκριμένα σε ένα δείπνο στην οικία του ζεύγους Γιάννας και Θόδωρου Αγγελόπουλου:

«Η κυρία Αγγελοπούλου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες μας κάλεσε για δείπνο στο σπίτι της στο Ψυχικό. Στην είσοδο του σπιτιού είχε ένα μεγάλο πίνακα. «Τι είναι αυτή η αηδία; Δεν μου αρέσει καθόλου…» «Μα είναι Πικάσο κύριε Πρόεδρε…»».

 

[zougla.gr]

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *