Για ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού στο Κρανίδι από τις 6 Μαρτίου κάνει λόγο η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένουν οι 470 πρόσφυγες και μετανάστες, 151 εκ των οποίων έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

 

 

Η ίδια υποστήριξε πως το κρούσμα δεν ανακοινώθηκε τότε στην περιοχή «γιατί είχε πάει στην Αθήνα και είχε καταγραφεί εκεί».


«Έχω ακούσει ότι είναι Έλληνας εξ Αμερικής που μένει εδώ» είπε στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι κυκλοφορούσε κανονικά.

Όσον αφορά την κατάσταση στο ξενοδοχείο είπε ότι «δεν ξέρουμε ποιος κόλλησε ποιον» καθώς πολύς κόσμος ερχόταν σε επαφή με τους μετανάστες. «Εμείς τους είχαμε ενημερώσει με ειδοποιήσεις που είχαμε αναρτήσει στο ξενοδοχείο για την καλή υγιεινή και για να πλένουν τα χέρια τους» συμπλήρωσε.

Από τους 470 μετανάστες οι περισσότεροι είναι από τη Σομαλία, το Κονγκό και το Καμερούν αν και υπάρχουν και μετανάστες από το Τζιμπουτί και τη Γκάνα αλλά και αρκετές γυναίκες μόνες τους, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.


Οι περισσότεροι εξ αυτών από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής μπήκαν στο ξενοδοχείο στις 25 Οκτωβρίου και το πρόγραμμα φιλοξενία τελειώνει κανονικά στις 30 Σεπτεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 102