Κραυγή αγωνίας από κτηνοτρόφους του Κιλκίς – «Μας αφανίζουν και δεν συγκινείται κανείς»!Οι κτηνοτρόφοι στο Κιλκίς περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση που έχουν περιέλθει. Τα έξοδα αυξάνονται και τα εισοδήματα μειώνονται συνεχώς…

 

Το κτηνοτροφικό κεφάλαιο του Κιλκίς αφανίζεται εξαιτίας της αδυναμίας να βρεθεί λύση στο θέμα της τιμής παραγωγού που έχει κατακρημνιστεί εξαιτίας των αθρόων και ανεξέλεγκτων εισαγωγών. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου αιγοπροβατοτρόφων Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης «αυτή τη στιγμή οδηγούνται σε σφαγεία τουλάχιστον 10 κοπάδια, δηλαδή περισσότερα από 2.000 πρόβατα, αφού οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα με τη συνεχή μείωση της τιμής στο πρόβειο γάλα που κινείται μεταξύ 70 – 86 λεπτών το κιλό.»

 

Σημειώνουμε ότι στο νομό Κιλκίς υπάρχουν ακόμα εν ζωή 750 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις (κοπάδια με πρόβατα και κατσίκια) και ο κίνδυνος του αφανισμού τους είναι «εντός των πυλών». Έμποροι που κάνουν συμφωνίες διάθεσης του πρόβειου κρέατος κυρίως με Τουρκία κινούνται και αγοράζουν πρόβατα με τιμή μάλιστα υψηλότερη της συνήθους. Φέτος η τιμή ανέρχεται σε 2,10 ευρώ το κιλό αντί της περσινής 1,5 ευρώ/κιλό του πρόβειο.

 

Πηγή: seleo.gr


Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *