Το Κρεμλίνο ενόψει της ανακοίνωσης της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2 κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελλα Μέρκελ στην Ουάσιγκτον, δηλώνει ότι ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσει τις ενεργειακές προμήθειες για να ασκήσει πολιτικές πιέσεις.

 
“Γενικά όλοι πρέπει να γνωρίζουν καλά, ότι η Ρωσία απέρριπτε πάντα με συνέπεια οποιουσδήποτε ισχυρισμούς ότι η ίδια χρησιμοποιεί τους ενεργειακούς της πόρους ως όπλο άσκησης πολιτικών πιέσεων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφορικά με το ενδεχόμενο της επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση άσκησης “πιέσεων” στο Κίεβο, βάσει της επιτευχθείσας συμφωνίας. Υπογράμμισε μάλιστα ότι “αυτό δεν έγινε και δεν θα γίνει ποτέ”.

Ο Πεσκόφ δεν προέβη σε καμία εκτίμηση όσον αφορά τις προθέσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας, λέγοντας “ας περιμένουμε κάποια επίσημη ενημέρωση στο θέμα αυτό, ή κάποιο κείμενο που θα δημοσιευθεί ή κάποιες δηλώσεις που θα γίνουν”.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία έχουν δεσμευθεί να αναλάβουν μέτρα κατά της Ρωσίας εάν η ίδια χρησιμοποιήσει τον αγωγό Nord Stream-2 για να πλήξει την Ουκρανία ή άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με δυο πηγές που γνωρίζουν το περιεχόμενο της διμερούς συμφωνίας η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.


Πηγή thestival.gr

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 107