ΚΡΙ ΚΡΙ: Αύξηση παραγωγής με νέες επενδύσεις 27 εκατ. ευρώ(video)Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η ΚΡΙ ΚΡΙ και το 2019 η εισηγμένη αναμένεται να σπάσει το «φράγμα» των 100 εκατ. ευρώ από πλευράς τζίρου, από 94 εκατ. ευρώ το 2018.

 

Την ίδια στιγμή επενδύσεις συνολικού ύψους 27 εκατ. ευρώ για την τριετία 2019-2021 δρομολογεί ήδη η Σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία με στόχο σε αυτή τη φάση την επέκταση της παραγωγικής της δυναμικότητας στο γιαούρτι και την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων στο παγωτό.

 

Όπως ανέφερε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην έδρα της εταιρείας στις Σέρρες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της κ. Παναγιώτης Τσινάβος, η γαλακτοβιομηχανία, μετά τις επενδύσεις άνω των 43 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε την περίοδο 2014-2018, έχει θέσει σε εφαρμογή το νέο της επενδυτικό πρόγραμμα για την προσεχή τριετία.

 


Από το ποσό των 27 εκατ. ευρώ, 7 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της Κρι Κρι σε γιαούρτι κατά 35%-40% σε σύγκριση με σήμερα, 5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη δημιουργία νέας γραμμής παγωτού στην οποία θα παράγεται ένα καινοτόμο προϊόν που θα τοποθετηθεί στην αγορά εντός του 2020, 6 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και τη δημιουργία νέων αποθηκών και ψυκτικών θαλάμων, 5 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μονάδας βιοαερίου, η οποία θα αξιοποιεί τα απόβλητα του εργοστασίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και 4 εκατ. ευρώ για αντικατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού.

 

Οι επενδύσεις θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του αναπτυξιακού, ίδια κεφάλαια και δανεισμό.

 

Σε βάθος χρόνου ο κ. Τσινάβος δεν απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού συνεργάτη στην εταιρεία, με στόχο πάντα την ανάπτυξή της, επισημαίνοντας ότι δεν θα είχε πρόβλημα –υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις– το ποσοστό του να μειωθεί στο 60% από περίπου 75% που είναι σήμερα.

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *