Κυριάκος Καρασερίδης: Από την Ηράκλεια Σερρών στην κορυφή του κόσμου(φωτο)

Στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία του βρέθηκε ο 15χρονος Σερραίος αθλητής του κικ μπόξινγκ Κυριάκος Καρασερίδης με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κικ μπόξινγκ που διεξήχθη στο Γκιόρ της Ουγγαρίας.

 

 

Ο νεαρός πρωταθλητής από την Ηράκλεια Σερρών πήρε μέρος στη διοργάνωση με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας στην κατηγορία τζούνιορ έως 71 κιλά και με τις επιδόσεις του έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει.

 

Χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Ιωακείμ Τσικούρης σε συνέντευξη του στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών: «Ο Κυριάκος τα κατάφερε. Είναι ένα παιδί που προσωπικά τον θαυμάζω.Μπορεί να τον έχω μαζί μου αρκετά χρόνια αλλά είναι ένα παιδί άξιο θαυμασμού γιατί σχεδόν τα πάντα τα κάνει μόνος του με τη βοήθεια βέβαια του προπονητή του στην Ηράκλεια του κ. Καρακόλιου αλλά γενικά όλα τα κάνει μόνος του. Αξίζει να σας πω ότι ο Κυριάκος έχασε εννέα κιλά για να είναι εντάξει στην κατηγορία του κι έκανε μια τεράστια προσπάθεια. Και τα κιλά έχασε, και είχε τις δυνάμεις και είχε τη ψυχική δύναμη να ανταπεξέλθει σε αυτούς τους δύσκολους αγώνες.

Πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κι εκεί θα έχει ένα πολύ καλό πλασάρισμα. Άλλωστε αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος βρίσκεται στην κατηγορία του στην 5η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη».

Δέκα χρυσά για την Ελλάδα

Η Ελληνική ομάδα είχε μια εξαιρετική παρουσία στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουγγαρίας με τους αθλητές της να κατακτούν δέκα χρυσά μετάλλια, οχτώ αργυρά και 21 χάλκινα μετάλλια. Μάλιστα η Ελλάδα ανέβηκε από την 12η θέση στην 9η στην Ευρώπη. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ιωακείμ Τσικούρης ήταν από αυτούς που περίμεναν την καλή παρουσία της Εθνικής ομάδας στη διοργάνωση: «Το περίμενα γιατί με τα παιδιά που έχω μαζί μου κάνουμε πολύ καλό σχεδιασμό του αγώνα δύο και τρεις μήνες πιο μπροστά. Δηλαδή ο αθλητής να παίξει στα ιδανικά κιλά, ανάλογα του ύψους του, ανάλογα τις δυνάμεις του. Δεν είναι τίποτα τυχαίο».

Για το κικ μπόξινγκ στην Ελλάδα ο Ιωακείμ Τσικούρης είπε: «Πάει καλά, έχουμε μια πολύ καλή διοίκηση στην ομοσπονδία με πρόεδρο τον κ. Τριανταφύλλου, βαδίζουμε στο σωστό δρόμο και επειδή είναι καινούργιο άθλημα όσο πάμε θα γινόμαστε και καλύτεροι».

Για τον επόμενο στόχο του Κυριάκου Καρασερίδη: «Θα διεκδικήσει μια από τις δύο πρώτες θέσεις στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει το Δεκέμβριο στην Αθήνα για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα και την επόμενη χρονιά θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο όπου κι εκεί θα έχει ένα καλό πλασάρισμα».

 

Πηγή ert.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *