Λίνα Μενδώνη από Αμφίπολη: Προτεραιότητά μας η ανάδειξη του Τύμβου (video)


Στις αρχές του 2022 θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα… μυστικά και το θέαμα του Τύμβου Καστά, στην Αμφίπολη, ομάδες ειδικού κοινού, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής της στην περιοχή.

 

Η Υπουργός Πολιτισμού επανέλαβε πως η ανάδειξη του μνημείου αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, ενώ η ίδια δήλωσε ικανοποιημένη από την εξέλιξη των εργασιών.

«Τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται στο ακέραιο. Η πρώτη φάση των εργασιών θα ξεκινήσει το δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη,» επεσήμανε η κ. Μενδώνη, η οποία διευκρίνισε πως οι αγρότες δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στις δικές τους εργασίες.

Την υπουργό υποδέχθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η Τομεάρχης Πολιτισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Κατερίνα Περιστέρη και η προϊσταμένη εφορείας αρχαιοτήτων Δήμητρα Μαλαμίδου.

 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Αμέσως, μετά η Υπουργός επισκέφθηκε τον Δήμο Αμφίπολης και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Στέργιο Φράνσταλη και με αντιδήμαρχος στο δημαρχιακό μέγαρο στο Ροδολίβος.

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *