Η Αθηνά Λινού, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και το OPEN TV το πρωί της Τετάρτης, απάντησε στο ερώτημα γιατί, παρά τα μέτρα και το lockdown, οι αριθμοί του κορονοϊού εξακολουθούν να είναι αυξημένοι στη χώρα μας.

 

Η κυρία Λινού ανέφερε: «Ο ιός πλέον έχει μπει στα σπίτια μας, μεταδίδεται ενδοοικογενειακά. Θα πρέπει να έχουμε το νου μας στο παραμικρό σύμπτωμα».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και των δημοτικών και αν αυτό πρέπει να γίνει με τα τωρινά δεδομένα, η κυρία Λινού σημείωσε: «Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν. Πρέπει να μειώσουμε τον συνωστισμό έξω από τα σχολεία». Παράλληλα, πρότεινε διαφορετικές ώρες προσέλευσης για κάθε τάξη, ώστε να μην συγχρωτίζονται μαθητές και γονείς στις εισόδους.

Αναφορικά με το ζήτημα για τις καταγραφές των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ και κατά πόσον αυτές αποδίδουν την πραγματικότητα, τόνισε πως δεν πιστεύει ότι αλλοιώθηκαν τα στοιχεία και ανέφερε πως «δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα».

Για να το εξηγήσει, ανέφερε πως δε δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως «μια περιγραφή των τεστ ανά περιοχή, ανά ηλικία» ή τόσα κρούσματα θετικά από τα πόσα συνολικά, ώστε να γνωρίζουν οι επιστήμονες πού υπάρχει συρροή.

«Σε άλλες χώρες αυτό γίνεται κι αναλόγως ανοίγουν και κλείνουν περιοχές. Τεστ γίνονται λίγα και δεν συνταγογραφούνται» κατέληξε η κα Λινού.

πηγή ethnos,gr


Views: 324