Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός: 8ο Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου κατά του Ρατσισμού και της Βίας 2021

Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός: 8ο Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου κατά του Ρατσισμού και της Βίας 2021

Ο Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός από το 2014 Κλείνοντας 50 ΧΡΌΝΙΑ συνεχής παρουσίας σ όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου συμμετέχει με την πραγματοποίηση Τουρνουά Ακαδημιών με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας κατά του ρατσισμού και της βίας.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις  16 Οκτωβρίου 2021, ώρα 10.00 π.μ στις εγκαταστάσεις μας, στο Πάρκο της Ομόνοιας. Με την υποστήριξη της Ε.Π.Ο 

Ο συνεργάτης της UEFA Fare (Ποδόσφαιρο κατά του ρατσισμού στην Ευρώπη) ξεκίνησε τις ετήσιες εβδομάδες #FootballPeople – μια καμπάνια που καλεί τους υποστηρικτές, τους συλλόγους, τους παίκτες, τις μειονοτικές ομάδες και κοινότητες να ευαισθητοποιήσουν τις κοινωνικές ανισότητες στον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένου του ρατσισμού, των διακρίσεων λόγω φύλου και της ομοφοβίας.

Η πρωτοβουλία, η οποία διαρκεί από τις 7-21 Οκτωβρίου 2021, θεωρείται η μεγαλύτερη καμπάνια για κοινωνικές αλλαγές στην ποδοσφαιρική κοινότητα και συγκεντρώνει περισσότερες από 1000 ομάδες σε 65 χώρες.

Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο, υποστηριζόμενες από αστέρια του ποδοσφαίρου, όπως ο Γιάγια Τουρέ, ο kerκερ Κασίγιας, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο Τόμας Χίτσλσπεργκερ, ο Μάρκο Βεράτι, ο Κλαούντιο Μαρκίσιο και ο Έντινσον Καβάνι.

«Ο αγώνας για την εξάλειψη του ρατσισμού, των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας από το ποδόσφαιρο είναι μια σημαντική προτεραιότητα για την UEFA», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν.

«Αυτές οι εβδομάδες παρέχουν μια σημαντική ευκαιρία, όχι μόνο για να μεταδώσουμε αυτό το σημαντικό μήνυμα, αλλά για να ακούσουμε τις φωνές εκείνων που έχουν υποστεί και συνεχίζουν να υποφέρουν από διακρίσεις».

Η UEFA υποστηρίζει το Fare από το 2001, βοηθώντας τον οργανισμό να γίνει πρωτοπόρος στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ισότητα και ένταξη στον αθλητισμό. Η φιλοσοφία του Fare είναι ότι, ως το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους μας και μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής

Πρέπει να σταθούμε και να δράσουμε μαζί

Καθώς ξεκίνησε η εκστρατεία δύο εβδομάδων, επιβεβαίωσε την ισχυρή δέσμευση της η UEFA να αξιοποιήσει την επιρροή και την εμβέλεια του ποδοσφαίρου για την καταπολέμηση όλων των μορφών διακρίσεων.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η δύναμη του αθλητισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, αλλά για να σκοτώσουμε αυτό το θηρίο, πρέπει όλοι να σταθούμε και να δράσουμε μαζί – κυβερνήσεις, συνομοσπονδίες, εθνικές ενώσεις, οργανώσεις εταίροι, σύλλογοι, οπαδοί, παίκτες και μέσα ενημέρωσης.

«Η UEFA έχει μερικές από τις πιο σκληρές κυρώσεις στον αθλητισμό για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων, αλλά αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεργαζόμαστε με μια σειρά συνεργατών για να βοηθήσουμε στον εντοπισμό, την κατανόηση και την εξάλειψη των διακρίσεων από το παιχνίδι, είτε στο γήπεδο, είτε στην γραμμή επαφής είτε στις κερκίδες.

«Μόνο όταν ακούμε μπορούμε να μάθουμε τι πρέπει να γίνει για να διασφαλίσουμε ότι το ποδόσφαιρο παρέχει ένα ασφαλές και ευπρόσδεκτο περιβάλλον σε όλους, παντού».

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version