Μ. Βορίδης: Αν η Τουρκία κάνει οποιαδήποτε ενέργεια, θα αποκρουστεί“Αν γίνουν υλικές ενέργειες, πράξεις από την πλευρά της Τουρκίας, οι οποίες βάλουν την κυριαρχία της Ελλάδος, τότε είναι σαφές, ότι αυτές θα πρέπει να αποκρουστούν με κάθε τρόπο και να υπερασπιστεί η Ελλάδα την κυριαρχία της” ξεκαθάρισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στον Focus FM 103,6.

 

 

Μιλώντας στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι “Σε αυτή τη συνθήκη, που βρισκόμαστε, όσο έχουμε προκλητικές δηλώσεις μπορεί κανείς να απαντά με δηλώσεις, να μην δημιουργούνται προηγούμενα έστω σε επίπεδο δηλώσεων, όσο κανείς απέναντί του νομικές ενέργειες προφανώς τις ακυρώνει με νομικές ενέργειες και αυτή νομίζω είναι μία περίπτωση όπως η δήθεν συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, αν όμως γίνουν υλικές ενέργειες, πράξεις, οι οποίες βάλουν την κυριαρχία της Ελλάδος, τότε είναι σαφές, ότι αυτές θα πρέπει να αποκρουστούν με κάθε τρόπο και να υπερασπιστεί η Ελλάδα την κυριαρχία της”, τόνισε ο κ.Βορίδης.

Αναφερόμενος στη στάση των ΗΠΑ, επεσήμανε, ότι “Η εξωτερική πολιτική επί των ημερών Τραμπ είναι σε κατεύθυνση απομονωτισμού, υπάρχει μία ασάφεια, σε περίπτωση έντασης με την Τουρκία δεν είμαστε σίγουροι για τη στάση των ΗΠΑ”, παραδέχθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. “Να μην έχουμε ψευδαισθήσεις για το ρόλο των μεγάλων δυνάμεων σε περιφερειακές συγκρούσεις. Πρέπει να καταλαβαίνει κανείς τα όρια παρέμβασης των διεθνών δυνάμεων”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την ανάρτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη “μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι”, απάντησε, ότι “Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τον πραγματικό του εαυτό. Αν υπάρχει κάτι θετικό στη διακυβέρνησή του, είναι, ότι ο κόσμος κατάλαβε τί σημαίνει Αριστερή διακυβέρνηση, γιατί περάσαμε 30-40 χρόνια στην Ελλάδα, που ήταν καθαγιασμένες και με φωτοστέφανο τις ιδέες της Αριστεράς. Η ταυτότητά τους είναι αυτά που λέει η κ.Κασιμάτη, ο κ.Μπαλάφας και ο κ.Τζανακόπουλος”, κατέληξε ο κ.Βορίδης.


Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *