9.5 C
Serres

Μαγικά τα φετινά Χριστούγεννα στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Date:

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στον δήμο Θεσσαλονίκης για τον φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό και το άναμμα του δέντρου, στις 7 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Επιθυμία της δημοτικής αρχής είναι να στολιστεί κατάλληλα η πόλη και να δημιουργηθεί εορταστική ατμόσφαιρα, λαμβάνοντας παράλληλα όλες τις πρόνοιες που απαιτούνται λόγω της κρίσης για τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο φωτισμός θα είναι τύπου led κι ο διάκοσμος θα σβήνει με χρονοδιακόπτη στη 1 τα ξημερώματα, ώστε να επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ η φετινή ενεργειακή κατανάλωση για τον στολισμό των Χριστουγέννων θα είναι χαμηλότερη κατά 58% σε σχέση με πέρυσι.

Επίκεντρο θα αποτελεί για μία ακόμη φορά η Αριστοτέλους. Στην πλατεία θα τοποθετηθούν ένα κεντρικό δέντρο, πλαισιωμένο με μικρότερα έλατα, αλλά και φάτνη, ενώ ο άξονας θα στολιστεί με μικρότερο αριθμό δέντρων σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Καθένα από τα συνολικά 15 παρτέρια της Αριστοτέλους θα στολιστεί με συστάδες δέντρων με εναλλασσόμενο φωτισμό. Θα παραμείνουν οι πινακίδες με τα εορταστικά μηνύματα, ο ξύλινος φράχτης και τα μεταλλικά έλατα.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα, φωτιζόμενη φάτνη, καραβάκια και μπάλες θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία κάθε δημοτικής κοινότητας, όπως επίσης έλατο θα στηθεί σε κάθε νοσοκομείο της πόλης. Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας θα διατηρηθεί ο μπλε ουρανός και ο εναέριος στολισμός της οδού Τσιμισκή θα αλλάξει μετά από χρόνια με κεντρικό φετινό στοιχείο μια τρισδιάστατη χριστουγεννιάτικη μπάλα.

Η Λεωφόρος Νίκης θα είναι στολισμένη με επιστύλια φωτιζόμενα έλατα και η Βενιζέλου θα αποκτήσει χαρακτήρα ‘70ς. Μετά από αρκετά χρόνια θα τοποθετηθεί εναέριος στολισμός και στην οδό Εγνατία, με σκοπό την τόνωση της εμπορικής κίνησης, ενώ οι φωτιζόμενες κατασκευές, με ορισμένες τροποποιήσεις, θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία του εμπορικού κέντρου.

Παράλληλα, έξι φωτιζόμενοι μεταλλικοί άγγελοι θα τοποθετηθούν σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο σε κεντρικές περιοχές στις ισάριθμες δημοτικές κοινότητες, για να αποτελέσουν σημεία όπου θα μπορούν να φωτογραφίζονται κάτοικοι και επισκέπτες. Στόχος είναι μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προωθηθεί η Θεσσαλονίκη ως χριστουγεννιάτικος προορισμός με το hashtag #skg_christmas.

Η έναρξη της εορταστικής περιόδου θα γίνει με μια μεγάλη συναυλία, που θα πλαισιώσει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 7 Δεκεμβρίου. Ακόμη μία συναυλία θα διοργανωθεί στην Αριστοτέλους εν όψει της έλευσης της νέας χρονιάς. Στην αλλαγή του χρόνου, άλλωστε, θα υπάρξει ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων μέσα από τη θάλασσα σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΕλλάδαΘεσσαλονίκηΜαγικά τα φετινά Χριστούγεννα στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κακοκαιρία Άριελ: Διακοπές κυκλοφορίας και προβλήματα σε Πιερία και Χαλκιδική – Χωρίς ρεύμα περιοχές της Θέρμης

Προβλήματα σε υποδομές και καλλιέργειες, αλλά και διακοπές κυκλοφορίας...

Θεσσαλονίκη: Διακοπές ρεύματος και πτώσεις δέντρων προκάλεσε η «Άριελ»

Επί ποδός βρίσκονται η αστυνομία, η πυροσβεστική υπηρεσία, τα...

Θεσσαλονίκη: Εξαφανίστηκε 57χρονος από την περιοχή της Χαριλάου

Την εξαφάνιση του 57χρονου Γεώργιου Φαλάρα, από την περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του, το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα