Μαγιορκίνης για παραλλαγή Όμικρον: Πρόκειται για ένα εξαιρετικά διεισδυτικό στέλεχος

Γκ. Μαγιορκίνης: Πολλαπλάσιο κίνδυνο να νοσήσουν έχουν οι ανεμβολίαστοι

Στην παραλλαγή Όμικρον και την πανδημία στη Νότια Αφρική αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

 
 
 
«Το νέο στέλεχος Όμικρον που παρουσιάστηκε στην Νότιο Αφρική, φαίνεται να οδηγεί ένα νέο επιδημικό κύμα. Η επιδημία της νόσου στη Νότιο Αφρική έχει εξελιχθεί σε τρία διακριτά κύματα» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Το πρώτο αφορούσε τα αρχικά πανδημικά στελέχη το καλοκαίρι του 2020. Ένα δεύτερο κύμα τον χειμώνα του 2021 με το στέλεχος “Βήτα” και πιο πρόσφατα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2021 το κύμα, όπου κυριάρχησε το στέλεχος “Δέλτα”» πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Η επιδημία στην Νότια Αφρική τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζει χαρακτηριστικά εκθετικής αύξησης. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, είδαμε 400% αύξηση των διαγνώσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες καταγράφηκαν περισσότερες από 8.000 διαγνώσεις, από λιγότερες από 500 που καταγράφονταν πριν από 2 εβδομάδες».

Μαγιορκίνης: Η Δέλτα υποχωρεί έναντι της Όμικρον
«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Δέλτα υποχωρεί έναντι της Όμικρον. Κάθε ημέρα που περνάει ενισχύει την υπόθεση ότι η Όμικρον είναι ένα εξαιρετικά διεισδυτικό στέλεχος» τόνισε Γκίκας Μαγιορκίνης.

Πηγή enikos.gr

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version