Μαγιορκίνης: Ο κορωνοϊός θερίζει πλέον και τους νέους – Ο ιός “ξεφεύγει” από την ΑττικήΤον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης και για τις νεότερες ηλικίες κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο υπουργείο Υγείας. «Η επιδημιολογική αύξηση στον πληθυσμό 18 με 39 ετών ανέρχεται σε ποσοστό 60 με 70% περισσότερο από το αναμενόμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαγιορκίνης απηύθυνε ειδική έκκληση στο νεαρό πληθυσμό, 18 με 40 ετών να προσέχει ιδιαιτέρα να χρησιμοποιεί μάσκα και να αποφεύγει το συγχρωτισμό με αγνώστους. Σε ό,τι αφορά την ομάδα 40 με 64 ετών η επιδημιολογική αύξηση είναι 30% άνω του αναμενόμενου.

Παράλληλα, υπάρχουν αρκετές εστίες μετάδοσης έκτος Αττικής, αρκετά περισσότερες από το 50% των λοιμώξεων, όπως Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ιωάννινα, Σέρρες και Καστόρια τόνισε ο καθηγητής.

Έκανε λόγο για σαφή σημάδια περαιτέρω σταθερής εξάπλωσης, δηλαδή πάνω από 400 το τελευταίο διάστημα, και την Τρίτη για πρώτη φόρα πάνω από 600 (667) διαγνώσεις. «Το κρίσιμο στοιχείο εξήγησε, είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει πάνω από 80, σε σχετικά υψηλό επίπεδα.


Επίσης ο κ. Μαγιορκίνης προειδοποίησε τους καπνιστές ότι έχουν δύο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για COVID-19 ζητώντας τους να αποφεύγουν το κάπνισμα.

Views: 6

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *