Πρόστιμα στους μαθητές και τις μαθήτριες που θα κάθονται σε πλατείες με την παρέα τους αφού τελειώσει το μάθημα στο σχολείο και δεν θα επιστρέφουν σπίτι τους προανήγγειλε, η υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζέττα Μακρή.

Μιλώντας στο Mega, η υφυπουργός επισήμανε ότι «θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν  τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό»

ΣΥΡΙΖΑ: ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Η τοποθέτηση της κυρίας Μακρή προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «Η επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία, αποκαλύπτει ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα. «Ας δαπανήσουν λίγη από την ενεργητικότητά τους στο πώς τα σχολεία, που ανοίγουν τρίτη φορά όπως έκλεισαν, δεν θα ξανακλείσουν στέλνοντας εκ νέου τους μαθητές στο σπίτι» τονίζει η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Παιδείας (ΕΠΕΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ζ. ΜΑΚΡΗ: «Η ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ»

Σε ότι αφορά στην επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων είπε ότι ότι «τα σχολεία ανοίγουν επειδή το επέτρεψε η επιτροπή των ειδικών. Η δια ζώσης διδασκαλία είναι καλύτερη από την εξ’ αποστάσεως» ενώ ανέφερε πως οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν τεστ κορωνοϊού μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου, ενώ θα γίνονται προαιρετικά τεστ και στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Views: 637