Με ανακοίνωσή τους μαθήτριες και μαθητές της πόλης ζητούν από την Πολιτεία να ακουστούν αυτή τη φορά τα αιτήματά τους που αφορούν την αποτελεσματική προστασία από την πανδημία, σύμφωνα με το makthes.gr

Βίντεο στα οποία καταγράφουν δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια των καταλήψεων των σχολείων τους, δημοσιοποίησαν μαθητές της Θεσσαλονίκης, αποστέλλοντάς τα σε ΜΜΕ.

Στα βίντεο οι μαθήτριες και οι μαθητές ζητούν να ακουστούν τα αιτήματά τους, τα οποία επικεντρώνονται γύρω από την αποτελεσματική προστασία του έμψυχου δυναμικού των σχολείων από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Επίσης, στα βίντεο φαίνονται μαθητές να φροντίζουν τα σχολικά κτήρια, καθαρίζοντάς τα.

Στο μήνυμα με το οποίο συνοδεύουν τα βίντεο, οι μαθήτριες και μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, ισχυρίζονται πως «οργανώνουν όμορφες δράσεις και δραστηριότητες, κρατώντας το σχολείο τους καθαρό δίνουν ισχυρή απάντηση στην συκοφαντία πως οι καταλήψεις αποτελούν υγειονομικές βόμβες και προκαλούνται ζημιές. Ο αγώνας συνεχίζεται!!».

Παράλληλα, αποσαφηνίζουν πως οι καταλήψεις θα συνεχιστούν από αύριο, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, ενώ γνωστοποιούν πως θα διαδηλώσουν στις 11:00 το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης και την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου δίνουν ραντεβού στο πανελλαδικό μαθητικό συλλαλητήριο.

«ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΤΗ ΜΆΣΚΑ ΈΧΟΥΜΕ ΦΩΝΉ, ΜΌΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΊΑ ΓΙΑ ΚΆΘΕ ΜΑΘΗΤΉ», γράφουν στο μήνυμά τους.

Δείτε βίντεο που απέστειλαν μαθητές της Θεσσαλονίκης:

 


 

 

Views: 43