23.7 C
Serres

8η Γιορτή φιστικιού στην Αμμουδιά Σερρών (video)

Date:

Για 8η συνεχόμενη χρονιά ο πολιτιστικός σύλλογος της τοπικής κοινότητας Αμμουδιάς σε συνεργασία με την Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηράκλειας, το Σάββατο διοργάνωσαν γιορτή φιστικιού στο δημοτικό σχολείο Αμμουδιάς. Σκοπός της εκδήλωσης είναι ανάδειξη του τοπικού προϊόντος , η προβολή του αλλά και η προώθηση του σε νέες αγορές.

Στα πλαίσια της γιορτής που την παρακολούθησε πλήθος κόσμου λειτουργούσε παράλληλα και έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.


Αμμουδιά- Το φιστικοχώρι του Νομού Σερρών

Ένα μικρό όμορφο χωριό αλλά δυναμικό κομμάτι για την περιοχή των Σερρών όπου παραδοσιακά οι κάτοικοι ασχολούνται με τις συνήθεις καλλιέργειες τους, αλλά και μια ακόμα που είναι το φιστίκι, που κάνει την Αμμουδιά ιδιαίτερη και μοναδική στο είδος αυτό, πανελλαδικά.
Η Αμμουδιά επιφυλάσσει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ώστε να ηγηθεί στον κλάδο του φιστικιού.
Το «αράπικο» φιστίκι είναι ένα εποχιακό φυτό το οποίο σπέρνεται την άνοιξη, αναπτύσσεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο και συλλέγεται το φθινόπωρο. Ο καρπός βρίσκεται στο υπέδαφος ως ρίζα και με την κατάλληλη επεξεργασία αποδίδεται στο εμπόριο σε διάφορες μορφές.

Πολιτισμός8η Γιορτή φιστικιού στην Αμμουδιά Σερρών (video)

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Δείτε βίντεο: Σχολή Αριστοτέλους- Το σημείο που δίδαξε ο φιλόσοφος, τον Μέγα Αλέξανδρο

Τόπος με παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι η Σχολή Αριστοτέλους. Είναι...

Η «Κομοτηνή στο πιάτο», με 174 συνταγές από 20 πληθυσμιακές ομάδες

Σε γεύμα με γεύσεις της πόλης τους, της Κομοτηνής,...

Φεστιβάλ Καννών: Ο Χρυσός Φοίνικας στην Ζυστίν Τριέ για την “Ανατομία μιας Πτώσης”

Η Γαλλίδα Ζυστίν Τριέ κέρδισε απόψε τον Χρυσό Φοίνικα...

Σέρρες: Οι μελωδίες της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο

Σε μια μοναδική μελωδική βραδιά στην Κεντρική Σκηνή του...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα