Με τον Σερραίο Κωνσταντινίδη η Εθνική Άρσης Βαρών στο Λας Βέγκας

Με προπονητή τον Σερραίο Βασίλη Κωνσταντινίδη η Εθνική ομάδα άρσης βαρών έφτασε στο Λος Βέγκας των Η.Π.Α για να πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων.

 

Ο Σερραίος πρώην πρωταθλητής της άρσης βαρών με σημαντικότατες διακρίσεις στην καριέρα του όπως την 4η θέση στο παγκόσμιο εφήβων το 2001 έχει μαζί του πέντε αθλητές και ανάμεσα τους ο Αμαγιάκ Μισακιάν (στα 73 κ) που ανήκει στους συλλόγους των Σερρών που προπονούν οι Βασίλης Κωνσταντινίδης και Κώστας Γκαρίπης.

 

Οι υπόλοιποι τέσσερις αθλητές είναι: Γιάννης Καρυπίδης (81κ.), Χρυσή Λιόνη, Μαρία Δήμητρα Μυρίλλα (71κ.) και Αννα Σαλπικίδου.

 Η Ελληνική αποστολή έχει από τα πρώτα λεπτά δίπλα της τον τρεις φορές χρυσό και μια φορά χάλκινο Ολυμπιονίκη και πρόεδρο της ομοσπονδίας Πύρρο Δήμα που είναι τεχνικός διευθυντής στην Αμερικάνικη ομοσπονδία άρσης βαρών.

 

 

Οι επιτυχίες του Βασίλη Κωνσταντινίδη:

95 πανελλήνια ρεκόρ (παίδων-εφήβων. 7 φορές πρωταθλητής Ελλάδος (παίδων-εφήβων-ανδρών). 3ος Πανευρωπαϊκό Παίδων (1997). 3ος Πανευρωπαϊκό Παίδων (1998). 4ος Παγκόσμιο Εφήβων (2001). 3ος Πανευρωπαϊκό Εφήβων (2001). 6ος Πανευρωπαϊκό Εφήβων (2002). 3ος Πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ένωσης (2004). 5ος Μεσογειακοί Αγώνες (2005). 5ος Πανευρωπαϊκό Ανδρών (2005)

Φώτο: weightlifting.gr

Βασίλης Αναστασιάδης  EΡΤ

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *