Μέχρι 15 Μαΐου φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσηςΓια πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το υπουργείο Οικονομικών θα επιτρέψει την πώληση πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο φόρο κατανάλωσης, έως και τις 15 Μαΐου αντί 30 Απριλίου που ισχύει παγίως.

 

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα ικανοποιήσει το αίτημα των βενζινοπωλὠν που έχουν δει κάθετη πτώση των πωλήσεων λόγω καραντίνας, για ολιγοήμερη παράταση διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Η πτώση της τιμής είναι εντυπωσιακή και όσοι σπεύσουν να αποθεματοποιήσουν για τον επόμενο χειμώνα, θα αγοράσουν το πετρέλαιο θέρμανσης, στη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας πενταετίας και 28% χαμηλότερα σε σχέση με πριν 3 μήνες, αναφέρει αναλυτικά το protothema.gr. Τέλη Γενάρη επωλείτο 1,075 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο και σήμερα 0,772. Αυτό οφείλεται στο ότι η διεθνής τιμή πετρελαίου έχει πέσει στο ίδιο διάστημα 71% (!) στα επίπεδα του 1999.

Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται επίσης και η ανακοίνωση για παράταση προστασίας της α΄κατοικίας.

Στο παζάρι αυτό, οι θεσμοί αποδέχονται μόλις 2-4 μήνες παράταση ως το καλοκαίρι λόγω κορωνοϊού, αλλά η Αθήνα ζητά τουλάχιστον 6 ή και 8 μήνες, έως Οκτώβριο ή Δεκέμβριο του 2020.


 

Views: 1

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *