Πυρκαγιά ξέσπασε  την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 14.00 μμ περίπου το μεσημέρι στο Δημοτικό διαμέρισμα του Δραβίσκου Σερρών του Δήμου Ν. Ζίχνης. Αξιολογώντας τις πρώτες πληροφορίες και γνωρίζοντας το ανάγλυφο του εδάφους της περιοχής, στο  σημείο κατέφθασαν ισχυρές δυνάμεις. Η κινητοποίηση της ΠΥ ήταν άμεση και στο σημείο έσπευσαν κλιμάκια από την  Ν. Ζίχνη , το Ροδολίβος και την ΠΥ Σερρών. 

Οι άνεμοι που έπνεαν  καθώς  και το δύσβατο σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά , βοήθησαν στο να πάρει γρήγορα διαστάσεις. Στο σημείο επιχείρησαν 12 οχήματα με 30 πυροσβέστες, υδροφόρες του Δήμου Ν. Ζίχνης και του Δήμου Σερρών , σκαπτικά μηχανήματα καθώς και ελικόπτερο τύπου ERΙCHSON, το οποίο διατέθηκε από την Θεσσαλονίκη και η συμβολή του ήταν καθοριστική.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν να θέσουν την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο αργά το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Επιλογές, η φωτιά έχει κάψει περίπου 300 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 150 στρέμματα δασικής ενώ αυτή την ωρα βρίσκεται σε μερικό έλεγχο. Για τα αίτια της πυρκαγιάς  το αρμόδιο ανακριτικό γραφείο θα αξιολογήσει τα ευρήματα και τις καταθέσεις ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τον κ. Διοικητή θα έχει θα ολοκληρωθεί το πόρισμα που αφορά τα αίτια του συμβάντος.


  
Τα αίτια της φωτιάς θα ερευνηθούν από το αρμόδιο τμήμα της πυροσβεστικής.

φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 341