- Διαφήμιση -

Μελέτη: Φάε μαύρη σοκολάτα – βοηθάει την καρδιά

Μελέτη: Φάε μαύρη σοκολάτα - βοηθάει την καρδιά

Η μαύρη σοκολάτα έχει τεράστια οφέλη για την καρδιά σου και αποτελεί μία καλή επιλογή όταν έχετε υπογλυκαιμίες.

 
 
Δεν υπάρχει άνθρωπος στον οποίο να μην αρέσει η σοκολάτα. Ωστόσο, συχνά μας αποθαρρύνουν να απολαύσουμε το συγκεκριμένο γλυκός πειρασμό, διότι μπορεί να βλάψει την υγεία μας. Το θετικό για μας, πάντως, είναι ότι υπάρχει ένα είδος σοκολάτας που όχι μόνο δεν κάνει κακό αλλά βοηθάει κιόλας την υγεία του ανθρώπου. Αναφερόμαστε, φυσικά στη μαύρη σοκολάτα.
“Η μελέτη μας υποδηλώνει ότι η σοκολάτα βοηθά στη διατήρηση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων της καρδιάς”, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Δρ Chayakrit Krittanawong από το Baylor College of Medicine στο Χιούστον του Τέξας.
“Η σοκολάτα περιέχει υγιή θρεπτικά συστατικά όπως φλαβονοειδή, μεθυλοξανθίνες, πολυφαινόλες και στεατικό οξύ, τα οποία μπορεί να μειώσουν τη φλεγμονή και να αυξήσουν την καλή χοληστερόλη”, πρόσθεσε ο Krittanawong.
Όλες αυτές οι μεγάλες λέξεις – φλαβονοειδή, μεθυλοξανθίνες, πολυφαινόλες και στεατικά οξέα – είναι απλά ένας φανταχτερός τρόπος να πούμε ότι η σοκολάτα είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, στη βελτίωση της ροής του αίματος και στην τόνωση της διάθεσης και της συγκέντρωσης.
Στην πραγματικότητα, μια μερίδα ενός προϊόντος κακάου μπορεί να περιέχει περισσότερα φυτοχημικά αντιοξειδωτικά από τα περισσότερα τρόφιμα και περισσότερες προκυανιδίνες – που εμποδίζουν την πρόσληψη κακής χοληστερόλης – από ό, τι οι περισσότεροι Αμερικανοί καταναλώνουν κάθε μέρα.
Υπάρχει ένα ακόμη εντυπωσιακό για τη μαύρη σοκολάτα. Οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες διατηρούνται με την πάροδο του χρόνου. Σε αντίθεση με το πράσινο τσάι, το οποίο υποβαθμίζεται με τη διάρκεια ζωής, οι σοκολάτες διατηρούν την ισχύ τους για τουλάχιστον 50 εβδομάδες, ενώ τα φασόλια κακάου και η σκόνη παραμένουν σταθερά για 75 χρόνια!
 
Πηγή dikaiologitika.gr

Exit mobile version