- Διαφήμιση -

Μέλη της ινδικής αντιπροσωπείας που συμμετέχουν στο G7 βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό

Μέλη της ινδικής αντιπροσωπείας που συμμετέχουν στο G7 βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό

Σύμφωνα με πηγές η ομάδα δεν είχε ακόμη συναντηθεί με άλλους αξιωματούχους

Σε απομόνωση τέθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας και ολόκληρη η ομάδα του που συμμετέχει στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) στο Λονδίνο, επειδή δύο μέλη της αντιπροσωπείας βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Επίσημες πηγές είπαν ωστόσο στο Γερμανικό Πρακτορείο πως η ινδική αντιπροσωπεία δεν δημιουργεί κίνδυνο για τους υπόλοιπους αντιπροσώπους στη σύνοδο της G7 στο Λονδίνο καθώς δεν είχε ακόμη συναντηθεί με άλλους αξιωματούχους.

Η Βρετανία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, φιλοξενεί την τριήμερη συνάντηση -την πρώτη της G7 που διεξάγεται δια ζώσης εδώ και δύο χρόνια– η οποία έχει χαρακτηριστεί ευκαιρία για την επανέναρξη των δια ζώσης διπλωματικών επαφών και μια ευκαιρία για τη Δύση να επιδείξει ένα ενωμένο μέτωπο εναντίον απειλών από την Κίνα και τη Ρωσία.

Η Ινδία, στην οποία καταγράφεται αυτή τη στιγμή η χειρότερη έξαρση κρουσμάτων Covid-19 στον κόσμο, συμμετέχει στην G7 ως προσκεκλημένη και επρόκειτο να πάρει μέρος σε συναντήσεις χθες, Τρίτη, το βράδυ και όλη τη σημερινή ημέρα.

«Ενημερώθηκα χθες το βράδυ για έκθεση σε ενδεχόμενα θετικά κρούσματα της Covid», έγραψε στο Twitter ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών Αουμπραμανιάμ Τζαϊσανκάρ. «Ως μέτρο πρόληψης και σκεπτόμενος τους άλλους, αποφάσισα να διεξαγάγω διαδικτυακά τα ραντεβού μου. Αυτό θα συμβεί και με τις σημερινές συνεδριάσεις».

Η συνάντηση θα προετοιμάσει τη σύνοδο κορυφής της G7 που πρόκεται να διεξαχθεί τον Ιούνιο και στην οποία θα συμμετάσχουν ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες.Βρετανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε τα δύο θετικά τεστ και δήλωσε πως ολόκληρη η ινδική αντιπροσωπεία τίθεται σε απομόνωση με δική της πρωτοβουλία. Οι βρετανικοί κανονισμοί απαιτούν 10ημερη περίοδο απομόνωσης.

Η ινδική αντιπροσωπεία δεν είχε ακόμη μεταβεί στον κύριο χώρο της συνόδου στο Λάνκαστερ Χάουζ και έτσι οι συναντήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Πηγή ΑΠΕ

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version