Μετάλλαξη Όμικρον: Δύο ύποπτα κρούσματα εξετάζονται στην Αθήνα

Κορονοϊός: 4.761 νέα κρούσματα, 72 νεκροί, 705 διασωληνωμένοι

Δύο ύποπτα κρούσματα για το στέλεχος Όμικρον εξετάζονται στην Αθήνα, όπως δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Τα εργαστηριακά αποτελέσματα αναμένονται την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, πρόκειται για δύο ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό και δεν σχετίζονται με την ιχνηλάτηση και την καραντίνα που έχουν τεθεί οι επαφές το πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος της Όμικρον στην Ελλάδα, ενός Έλληνα που είχε ταξιδέψει από τη Ν. Αφρική στα Χανιά.

Τα δύο νέα ύποπτα κρούσματα, φαίνεται, από την γονιδιακή ανάλυση PCR, ότι νοσούν πιθανότατα από τη νέα παραλλαγή Όμικρον, αυτό όμως μένει να επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση και των δύο ασθενών είναι καλή καθώς εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και παρακολουθούνται ενώ παραμένουν στο σπίτι τους.

Πρόκειται για δύο ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Ν. Αφρική και οι οποίοι ήρθαν στη χώρα πριν επιβληθεί απαγόρευση. Ήδη ο ΕΟΔΥ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους.

 

 
 
 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version