Μία γιορτή για την Ποντιακή Κουζίνα στο Θρυλόριο Ροδόπης

Αφιερωμένες στον διατροφικό πολιτισμό των Ποντίων, στην ιστορία, στη νοστιμιά και στην παράδοση του Πόντου είναι φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Παρακάθ’ κι αροθυμίας».

 

Αποτελούν ένα σύνολο πολυποίκιλων και σημαντικών δράσεων, οι οποίες προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες στον οικισμό του Θρυλορίου Ροδόπης. Πρόκειται για μια γιορτή πολιτισμού στην καρδιά του θέρους, που έχει γίνει πλέον θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και όχι μόνο, χάρη στις άοκνες προσπάθειες των ανθρώπων του συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς».

TORA.GR
elections
NIKOS ZAPARAS
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΛΑΧΟΣ
Green Cola

 

 

Συνολικά δεκαέξι ειδών φαγητά ετοίμασαν Ποντιακοί Σύλλογοι απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα

 


 

 

 

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη – διατήρηση και προβολή της ποντιακής παράδοσης σε όλες τις μορφές, ως ένα κομμάτι του πολιτισμού της Θράκης.

 

Στα πλαίσια των πολυήμερων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί το «4ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας», όπου θα διαγωνιστούν ποντιακά πιάτα, μαγειρεμένα από διάφορους Ποντιακούς Συλλόγους από όλη την Ελλάδα, για την ανάδειξη των τριών καλύτερων, με κριτές καταξιωμένους ανθρώπους, αλλά και το κοινό που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση σε συνδυασμό με την συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πλαισιώνοντας τη γιορτή με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια σε μία παραδοσιακή ποντιακή βραδιά με καταξιωμένους πόντιους καλλιτέχνες.

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *