Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Οι αστυνομικοί θα περιπολούν στους δρόμους όλο βράδυΟ υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στο Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων με διευρυμένη σύνθεση όπου και έγινε ενημέρωση από την Πυροσβεστική ενώ παρευρισκόταν και η ηγεσία του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

 

Με εντολή πρωθυπουργού είμαστε εδώ και είμαστε διπλά σας. Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος … μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία …

 

δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος προς τους πολίτες, σε ενημέρωση για τον ισχυρό σεισμό στην Αττική που έκανε πριν από λίγο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Ο υπουργός βρίσκεται εκεί από την πρώτη στιγμή και συντόνισε σύσκεψη του συμβουλίου διαχείρισης κρίσεων με αντικείμενο την αποτίμηση της κατάστασης και τον καθορισμό όλων των ενεργειών του κρατικού μηχανισμού.


Ο υπουργός ανέφερε αναλυτικά τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν μετά το σεισμό και τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα ενώ η επιφυλακή θα συνεχισθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ανέφερε πως «Η Πυροσβεστική δέχθηκε 30 κλήσεις και πραγματοποίησε 30 απεγκλωβισμούς. Για αρκετές ώρες υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η Τροχαία επικουρούμενη από την Αμεση Δράση αναπτύχθηκε και διευκόλυνε την αποσυμφόρηση. Επίσης, ελικόπτερα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής διευκόλυναν την επιχείρηση. Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα. Για την ασφάλεια των πολιτών που ενδεχομένως δεν θέλουν να κοιμηθούν σπίτι τους και την ασφάλεια των περιουσιών τους η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλες τις περιοχές, οι οποίες θα περιπολούν όλο το βράδυ».

 

dikaiologitika

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *