Χάρη στις υποδομές της ΔΕΥΑ Σερρών και στην επιστημονική φροντίδα των ανθρώπων της οι πολίτες του διευρυμένου δήμου Σερρών έχουν άφθονο καθαρό νερό.

 

Δεδομένο; Διόλου! Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και η κατάσταση χειροτερεύει. Απόδειξη; Φέτος για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού το πρόταγμα του ΟΗΕ έχει τον τίτλο: “Leaving no one behind” (να μην αφήσουμε κανέναν πίσω) στο δικαίωμα για καθαρό, ασφαλές, πόσιμο νερό σε διαρκή βάση, προϋπόθεση για καλή υγεία, αειφόρο ανάπτυξη και ευημερία.

Ένα πρόταγμα που η ΔΕΥΑ Σερρών κάνει πράξη από τη λειτουργία της το 1992 και συνεχώς βελτιώνει με το έργο της. Σε 27 χρόνια σε ύδρευση και αποχέτευση έχει επενδύσει πάνω από 155 εκατ. ευρώ και ήδη υλοποιεί ή έχει εντάξει περιβαλλοντικές δράσεις της τάξης των 23 εκατ. ευρώ. Για να μείνουμε στο 2018 η επιχείρηση υλοποίησε:

τη νέα γεώτρηση στο Κωνσταντινάτο
τη γεώτρηση στην περιοχή της Μονοκκλησιάς και την ενοποίηση των δικτύων ύδρευσης των τεσσάρων χωριών : Μονοκκλησιά, Προβατάς, Μητρούσι, Άνω Καμήλα.
την προληπτική αντικατάσταση των τελευταίων τμημάτων με σωλήνες αμιάντου στο σύστημα υδροδότησης του Προβατά.

 

Με δύο ακόμη μεγάλα έργα θα προχωρήσει η ΔΕΥΑ ΣΕΡΡΩΝ μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2014- 2020 και θα υλοποιήσει:


Την κατασκευή διυλιστηρίου νερού πόλης Σερρών στον Αϊ Γιάννη
Την κατασκευή νέων δεξαμενών και αγωγών μεταφοράς νερού στο Δήμο Σερρών
Τα δύο έργα θα λειτουργούν επικουρικά στο υφιστάμενο σύστημα υδροδότησης.

 

Views: 9