Μηταράκης: Έκλεισαν δύο ξενοδοχεία που φιλοξενούσαν μετανάστες στις Σέρρες -Γιατί δεν επισκέφτηκε το Κλειδί (video)Την δομή φιλοξενίας προσφύγων επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα υποδοχής αιτούντων άσυλο Μάνο Λογοθέτη, τον Ειδικό γραμματέα συντονισμού εμπλεκόμενων φορέων Βαγγέλη Κωνσταντίνου και τον διευθυντή ασύλου Τάσο Μανταγάρη.

 

Στην δομή των Σερρών τον υπουργό υποδέχτηκε η διοικήτρια Δήμητρα Παναγιωτάκη

Ο υπουργός ανακοίνωσε το κλείσιμο δύο ξενοδοχειακών μονάδων των Σερρών πρόκειται για τα Ξενοδοχεία Κανέλα και Αετόπετρα εκεί που χρησιμοποιούταν για την φιλοξενία αιτούντων άσυλο. Στόχος της κυβέρνησης είναι η δομή των Σερρών να μετατροπή σε ελεγχόμενη όπως και όλες οι δομές της χώρας.

Εντός του 2020 αναμένεται να κλείσουν 67 ξενοδοχεία σε όλη την χώρα με τον κύριο Μηταράκη να τονίζει ότι ίσοι θα φύγουν από τις ξενοδοχειακές μονάδες θα πάνε σε άλλες δομές, σε κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν από αυτούς που είτε έχουν πάρει άσυλο είτε έχουν επιστρέψει στις χώρες τους.

Μηταράκης από Σέρρες: Μειώθηκαν οι ροές κατά 90%

Ο κύριος Μηταράκης δήλωσε επίσης πως οι ροές είναι αισθητά μειωμένες το 2020 και πως τώρα το καλοκαίρι η μείωση υπερβαίνει το 90%

Απάντηση Μηταράκη για το κρούσμα κορονοϊού στην Μόρια


Σε ότι αφορά το κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε στην Μόρια και την κατάσταση που υπάρχει στις δομές της χώρας ο κύριος Μηταράκης δήλωσε…

Τέλος ο υπουργός απάντησε και στα εξής ερωτήματα.

Πρώτον για ποιον λόγο δεν επισκέφτηκε την δομή φιλοξενίας στο Κλειδί και δεύτερον εάν υπήρχε επίσημη ενημέρωση των αρχών του τόπου και πιο συγκεκριμένα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης.


 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *