23.7 C
Serres

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα έξι μέτρα για την Άμυνα

Date:

«Διαφορετική ομιλία, όπως διαφορετικές συνθήκες, εστιασμένη στην οικονομία και στην άμυνα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι απαιτούνται άμεσα βραχυπρόθεσμα μέτρα, με κοινό σύνθημα «αυτοπεποίθηση στην άμυνα, στην υγεία και την οικονομία.

 

Η Άγκυρα ναρκοθετεί την ασφάλεια σε όλη την Αν. Μεσόγειο κι αν η Τουρκία επιμείνει υπάρχει και το Διεθνές Δικαστήριο που μπορεί να δώσει λύση, τόνισε ο Πρωθυπουργός, εξαγγέλοντας έξι άμεσες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της άμυνας:

  • 18 γαλλικά αεροσκάφη Ραφάλ με ταυτόχρονη αντικατάσταση των Μιράζ ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ

  • Τέσσερις νέες φρεγάτες στο Πολεμικό Ναυτικό και τέσσερα ελικόπτερα

  • Εμπλουτίζεται το οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων

  • Το δυναμικών των Ενόπλων Δυνάμων ανανεώνεται με πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών

  • Επαναξιολογείται όλο το πλαίσιο της θητείας και εκπαίδευσης

  • Ενεργοποιείται η αμυντική βιομηχανία με στρατηγικό επενδυτή στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά- Ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ

  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύουν τη θωράκιση από κυβερνοεπιθέσεις

  • «Δίπλα στην αγωνία και την ανασφάλεια ανατέλει ταυτόχρονα μια νέα αυτοπεποίθηση, μια νέα εθνική αισιοδοξία, ότι μαζί κράτος και πολίτες θα τα καταφέρουμε και ότι θα βγούμε από αυτή την περιπέτεια πιο δυνατοί» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Μια νέα εθνική αισιοδοξία ότι μαζί κράτος και πολίτες θα τα καταφέρουμε και τώρα. Κι ότι θα βγούμε από αυτή την περιπέτεια πιο δυνατοί», τόνισε.

Επισήμανε μάλιστα ότι κατά την περυσινή αντίστοιχη ομιλία του κανείς δεν φανταζόταν τι θα επακολουθούσε. «Η υγειονομική κρίση χτύπησε όλο τον πλανήτη».

Υπογράμμισε όμως στο σημείο αυτό και τα πολλά επίπεδα στα οποία κλήθηκε να ανταποκριθεί η χώρα μας με την παράλληλη ένταση των μεταναστευτικών ροών.

«Στην αίθουσα είμαστε λίγοι, αλλά είμαστε όλοι. Πρωταγωνιστές των καιρών, νοσηλευτές και γιατροί, συμπολίτες που νόσησαν και νίκησαν εμπορουπάλληλοι, δάσκαλοι, φοιτητές», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην πανδημία.

«Μία η προτεραιότητα για τα σταθερά βήματα στο ασταθές περιβάλλον φθινοπώρου, γιατί τίποτε πλέον στον κόσμο δεν είναι ίδιο με χθες», επεσήμανε.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται παγκοσμίως στην 111η θέση αντί στην 63η που ήταν στην πρώτη φάση της πανδημίας που «πολιορκεί τον πλανήτη με διπλή κρίση υγείας- οικονομίας».
σε νέους κανόνες στη διευθέτηση χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες.

Τα 12 οικονομικά μέτρα

Τις 12 πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της οικονομίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με στόχο όπως δήλωσε την προστασία της απασχόλησης και της παραγωγικής δραστηριότητας και την προστασία του εισοδήματος, κάνοντας λόγο για φορολογική ελάφρυνση της εργασίας και διαφύλαξη της παραγωγικής δράσης.

Επιγραμματικά τα μέτρα:

1) μείωση τριών μονάδων των ασφαλιστικών εισφορών μισθωτών και εργοδοτών για το 2012 (από 39,6 στο 36,7%) και έτσι ανοίγει ο δρόμος για νέες προσλήψεις.

2) κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για μισθωτούς ιδιωτικού τομέα και αγρότες για ένα χρόνο.

3) θεσμοθέτηση καινοτόμου προγράμματος επιδότησης 100.000 θέσεων εργασίας, το κράτος θα καλύπτει για έξι μήνες τις εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου, με τον όρο να μην μειώνονται οι θέσεις εργασίας, ενώ αν προσλαμβάνεται άνεργος θα υπάρχει επιπλέον οικονομική στήριξη – ώθηση στις επιχειρήσεις.
4) το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία επεκτείνεται έως το τέλος του 2020 επέκταση της προσωρινής αναστολής συμβάσεων σε τομείς όπως εστίαση, αθλητισμός, Πολιτισμός, κλπ

5) κύκλος ευνοϊκής χρηματοδότησης για μικρές επιχειρήσεις με την επιστρεπτέα προκαταβολή, θα περιλαμβάνει και ατομικές επιχειρήσεις. Θα υπάρξει και τέταρτος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής.

6) μέτρο υπερ-αποσβέσεως για ψηφιακές και πράσινες επενδύσεις, ένεση ρευστότητας επενδύσεις και παραγωγικότητα, μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

7) συνταξιούχοι καταβολή τον Οκτώβριο αναδρομικών ποσών για το 11μηνο 2015-2016 και μέχρι το Δεκέμβρη θα πιστωθούν επιπλέον ποσά.

8) κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα 26 μικρότερα νησιά μας.

9) για τους απασχολούμενους κλάδων που χτύπησε ο κορονοϊός αναβάλλεται έως και τον Απρίλιο του 20121 κάθε οφειλής.

10) επέκταση για έξι μήνες ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε εστίαση, θεάματα, κλπ

11 η πρώτη κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών δεν κινδυνεύει με πλειστηριασμό έως το τέλος του 2020, το 2021 θα υπάρξει νέο πλαίσιο στο οποίο θα μπορούν να ενταχθούν.

12) παρατείνονται για δίμηνο όλα τα επιδόματα ανεργίας και μειώνεται από 100 σε 50 τα απαιτούμενα ένσημα για να καλυφθούν και οι εποχιακά εργαζόμενοι.

Επίσης ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι 7δις είναι το συνολικό κόστος του προγράμματος δράσης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην αναμόρφωση της επικουρικής ασφάλισης και της διευθέτησης χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες.

ΠολιτικήΜητσοτάκης: Αυτά είναι τα έξι μέτρα για την Άμυνα

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ν. Ανδρουλάκης: Τα σχολεία της ομογένειας είναι οι πρεσβευτές της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού (video)

Συνάντηση με τον Χρήστο Αδαμόπουλο, γενικό διευθυντή του σχολείου...

Συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στους Έλληνες αθλητές

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο twitter,...

Αλ.Τσίπρας: Το παράδειγμα της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη είναι κι ένα μήνυμα προς την Πολιτεία

«Να είμαστε δίπλα και όχι εμπόδιο στους αγώνες των...