Το μπουρίνι σάρωσε βαμβάκια & φιστικιές στις Σέρρες – Ολοκληρωτική καταστροφή στον ηλίανθο

Βαμβάκια, φιστικιές και ηλίανθος βρέθηκαν στο έλεος της νεροποντής, η οποία σε συνδυασμό με δυνατό αέρα και χαλάζι «χτύπησε»  πολλές περιοχές της Π.Ε Σερρών.

 

Από το πρωί κλιμάκια του ΕΛΓΑ, με την τομεάρχη κυρία Λίτσα Λαχουρά, επισκέπτονται τις περιοχές που υπέστησαν καταστροφές, , προκειμένου να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας κ. Ρόιδος πολύ μεγάλες ζημιές έπαθαν καλλιέργειες σε περίπου 10.000 στρέμματα στις περιοχές Λιβαδοχωρίου, Βαρικού, Προβατά και Μονοκκλησιάς.

 

Ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή στον ηλίανθο, λίγες ημέρες πριν τη συγκομιδή, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν οι καλλιέργειες βαμβακιού, που σε ορισμένες περιπτώσεις έμειναν μόνο οι κορμοί, καθώς και στα φιστίκια.

 

«Πάνω από 3.500 στρέμματα με βαμβάκι, ηλιόσπορους, καλαμπόκι και καρπούζια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στην περιοχή του Προβατά» ανέφερε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Νικήτας. 

Μικρότερες ήταν οι ζημιές στα καλαμπόκια. Επίσης κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρίσκεται στην περιοχή της Παλαιοκώμης όπου χτυπήθηκαν αμπελοκαλλιέργειες , ενώ μικρότερες ζημιές σε καλλιέργειες αναφέρονται στις περιοχές Ιβήρων και Ευκαρπίας.

 

Αντίστοιχα, στην περιοχή Λιβαδοχωρίου πάνω από 3.500 στρέμματα επλήγησαν από το χαλάζι και την κακοκαιρία με αποτέλεσμα να καταστραφούν καλλιέργειες με φιστίκια, καπνά, βαμβάκι, ηλιόσπορο και καλαμπόκι

 

[agronews.gr]

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *