23.7 C
Serres

Ν. Ηλιόπουλος: Ο βασικός παράγοντας αστάθειας είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης

Date:

«Κάθε μέρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια χαμένη ημέρα για τη χώρα», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί είναι «κυβέρνηση κοινωνικής λεηλασίας». Χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «βασικό παράγοντας αστάθειας για τη χώρα», αναφέροντας ότι «από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκινάνε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης «επιλέγει να επιτίθεται συνεχώς και στην απλή αναλογική και στην κουλτούρα των κυβερνήσεων συνεργασίας σε όλη την Ευρώπη», δείχνοντας έτσι «την αλαζονεία του, την πεποίθησή του ότι ή αυτός θα κυβερνά ή θα υπάρχει χάος». «Γι’ αυτό και δεν απέκλεισε ούτε σήμερα τα περί αλλαγής του εκλογικού νόμου», είπε, σημειώνοντας ότι «αν η κυβέρνηση αλλάξει τον εκλογικό νόμο για δεύτερη φορά μέσα στη θητείας της -όχι αυτόν της απλής αναλογικής, αλλά τον νόμο για το όριο της αυτοδυναμίας που η ΝΔ έφερε- τότε μιλάμε ξεκάθαρα για μια εικόνα θεσμικής παρακμής».

Τόνισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι μπορεί να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη με απλή αναλογική, επισημαίνοντας ότι απαραίτητη συνθήκη γι’ αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πρώτο κόμμα.

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες επανέλαβε ότι το θέμα δεν είναι με ποιόν θα γίνει η συνεργασία, αλλά με βάση ποιο πρόγραμμα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια κυβέρνηση «που θα ρυθμίσει το πανδημικό χρέος των επιχειρήσεων, με διαγραφή μέρους αυτού, για να μπορέσουν χιλιάδες ΜμΕ και επαγγελματίες να συνεχίσουν να δουλεύουν, που θα επαναφέρει τη χώρα σε συνθήκες ευρωπαϊκές όσον αφορά στα εργασιακά». Είπε ότι η ελληνική αγορά εργασίας «είναι βαλκανικού τύπου», καθώς οι συλλογικές μας συμβάσεις καλύπτουν κάτω του 20%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 60% «και αυτό συμβαίνει με πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη». «Θέλουμε μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα ισχυροποιεί τα δημόσια εργαλεία, και δεν θα ιδιωτικοποιεί λόγου χάρη εν μέσω ενεργειακής κρίσης τη ΔΕΗ. Είδαμε τις εξελίξεις στην Γαλλία που η επιχείρηση ηλεκτρισμού κρατικοποιείται», τόνισε. Σχολίασε δε πως «οι πολίτες θα κρίνουν όποιον στο τέλος θα βάλει πλάτη στην πολιτική και την κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ θα είχε τη δυνατότητα να στηρίξει μια προοδευτική διακυβέρνηση».


Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων ότι «έχει επιστρέψει η υγειονομική φτώχεια» καθώς «το 25% των πολιτών έχουν ιατροφαρμακευτικές ανάγκες που αδυνατούν να καλύψουν» και πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τη χώρα το 2019, το ποσοστό αυτό ήταν στο 8%. «Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να αυξήσει την υγειονομική φτώχεια. Πρόκειται για το πιο τρανό παράδειγμα της αποτυχίας της κυβέρνησης, ανάμεσα σε όλα όσα άλλα έχει αποτύχει -πληθωρισμός, ενεργειακή φτώχεια, μισθοί», είπε. Σχολίασε ότι «μόνο για τον ΣΕΒ δεν έχει αποτύχει, για τις ιδιωτικές κλινικές, τις ιδιωτικές ασφαλιστικές και τα κολλέγια. Για τους πολίτες έχει αποτύχει πλήρως».

Πηγή ΑΠΕ

ΠολιτικήΝ. Ηλιόπουλος: Ο βασικός παράγοντας αστάθειας είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οι πολίτες να μας ψηφίσουν για να έχει η κοινωνία υπεράσπιση

Την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές ζήτησε η...

Δικηγόρος Γεωργούλη: Θετική εξέλιξη η άρση ασυλίας, την επιδίωξε και ο ίδιος

Θετικά αντιμετωπίζει την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του...

Αλ. Τσίπρας: Πάμε για ανατροπή των συσχετισμών

«Δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω» ανέφερε ο πρόεδρος του...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα