- Διαφήμιση -

Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης: Συνεργεία στη «μάχη» της απολύμανσης – Αντιγκράφιτι δράσεις παρουσία του δημάρχου

Επιτρέπονται τελικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις και στη Θεσσαλονίκη

«Βλέπουμε ότι το πράγμα πάλι ξεφεύγει» τονίζει για τα κρούσματα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

Δράσεις καθαριότητας, απολύμανσης, ενίσχυσης του πρασίνου και εργασίες καθαρισμού των γκράφιτι και των συνθημάτων από χώρους και πάρκα της Νέας Παραλίας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (3/3) παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, αντιδημάρχων και του γενικού γραμματέα, Εύθυμη Φωτόπουλου.

Συνεργεία των αντιδημαρχιών Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Τεχνικών Έργων συγκεντρώθηκαν στο ύψος του αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ και ξεκίνησαν τις εργασίες, εν αναμονή της εργολαβίας για ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ύψους 2,18 εκατ. ευρώ, για τα επόμενα δυο χρόνια.

«Η Νέα Παραλία το ”σαλόνι” της Θεσσαλονίκης»
Ο κ. Ζέρβας σε δηλώσεις του όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτήρισε τη Νέα Παραλία το «σαλόνι» της Θεσσαλονίκης.

«Πρέπει όλοι να κάνουμε το παν για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Φτιάχτηκε με πολύ μεράκι, αλλά χρειάζεται και πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μένει σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι του δήμου που κάθε μέρα φροντίζουν για την καθαριότητα, για τη συντήρηση, αλλά χρειάζεται πάντα κάτι παραπάνω από μας. Το κάνουμε σήμερα για τα γκράφιτι, για το πράσινο, αλλά θα πρέπει να υπάρχει παράλληλα και η καλή συμπεριφορά των συμπολιτών μας, των επισκεπτών μας, ώστε το στολίδι μας αυτό να μένει σε αυτή την κατάσταση» σημείωσε.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό για τη συντήρηση του παραλιακού μετώπου λέγοντας πως «έχει ξεκινήσει μία διαδικασία για έναν πολύ μεγάλο διαγωνισμό, ύψους άνω των 2 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια, ούτως ώστε να μη λείψει τίποτα γι’ αυτό το κομμάτι, για το οποίο χαιρόμαστε. Μέχρι τότε θα είμαστε όλοι εδώ, όχι μόνο σήμερα αλλά και κάθε μέρα, για να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, να το αντιμετωπίζουμε, όπως αντιμετωπίζουμε και το σαλόνι του σπιτιού μας, γιατί είναι το σαλόνι της πόλης μας. Καθένας είναι ευπρόσδεκτος σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά προφανώς χρειάζεται πολλή δουλειά από όλους μας και πρωτίστως από εμένα και τους συνεργάτες μου, τους αντιδημάρχους και τους εργαζόμενους του δήμου, που έχουμε αυτήν την ευθύνη».

Στη διάρκεια της δράσης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης δήλωσε πως λόγω των καλών καιρικών συνθηκών και του κορονοϊού παρατηρείται μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη Νέα Παραλία και «αύξηση των απορριμμάτων 20% – 25% λόγω των επισκεπτών από όλη την πόλη. Έχουμε την επίβλεψη από το πρωί έως το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης είπε για τον Κήπο του Νερού πως το έργο «έχει αρχίσει να παίρνει “σάρκα και οστά” με καλύτερα δεδομένα» κι εξέφρασε την πεποίθηση πως θα γίνει καλύτερος με τα έργα που θα γίνουν.

Στους βανδαλισμούς που σημειώνεται αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης, λέγοντας πως τη μία μέρα βάφεται και συντηρείται ένα σημείο και την επόμενη βανδαλίζεται εκ νέου.

Ζέρβας για αύξηση των κρουσμάτων: «Βλέπουμε ότι το πράγμα πάλι ξεφεύγει»

«Το βλέπουμε κι εμείς με αγωνία. Βλέπουμε ότι το πράγμα και πάλι ξεφεύγει. Έχω τοποθετηθεί για το θέμα αυτό με πολλή σαφήνεια, ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα το συντομότερο δυνατόν και με τον εξυπνότερο δυνατό τρόπο. Δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις», είπε ο κ.Ζέρβας ερωτηθείς, στο περιθώριο της δράσης εξωραϊσμού, για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα.

Όπως υπογράμμισε, όσα γίνουν θα πρέπει να είναι «με απόλυτο σεβασμό στο θέμα της υγείας, αλλά και με πολύ γρήγορα και σωστά αντανακλαστικά».

Πηγή ΑΠΕ

Exit mobile version