Νέο κλειστό κολυμβητήριο Σερρών: Το πρώτο βιοκλιματικό και ενεργειακά αυτόνομο στην Ελλάδα (video)

Το όνειρο των Σερραίων για την κατασκευή και την ολοκλήρωση ενός σύγχρονου κλειστού κολυμβητηρίου στην πόλη των Σερρών γίνεται πραγματικότητα και σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά .

 

Οι εργασίες του έργου είχαν ξεκινήσει το 2004, οι οποίες μετά την εξάντληση των διαθέσιμων αποθεμάτων δυστυχώς σταμάτησαν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Τον Ιούνιο του 2019 η κατασκευή εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ με το χρηματικό ποσό των 5.580.000 . Σήμερα το έργο βρίσκεται στα χέρια του Δημάρχου Αλέξανδρου Χρυσάφη και πρόκειται για την κατασκευή ενός έργου αρκετά διαφορετικού καθώς θα κατασκευαστεί ένα πρότυπο βιοκλιματικό κλειστό κολυμβητήριο.

Καθοριστική υπήρξε η συμβολή του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή στην τελική ένταξη του ολοκληρωμένου αυτού έργου καθώς και ο προϋπολογισμός ανέρχεται εκ νέου πλέον στα 6.450.000.

Το πρωί της Κυριακής ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής μαζί με τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη επισκέφθηκαν τον χώρο εκφράζοντας και οι δύο την ικανοποίηση τους για την πορεία του έργου καθώς πρόκειται για το πρώτο βιοκλιματικό και ενεργειακά αυτόνομο κολυμβητήριο της Ελλάδας.

Η πόλη των Σερρών πριν από 30 χρόνια υπήρξε πρωτοπόρα στις αθλητικές εγκαταστάσεις και σήμερα τα αναπτυξιακά έργα έρχονται για να συνεχιστούν και για να ξανά πρωταγωνιστήσει η πόλη και στα αθλητικά δρώμενα.Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *