Ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού για το 2020 ενέκρινε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, μετά από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής.

 

Πρόκειται για οκτώ (8) επιπλέον έργα ενώ στο αρχικό πρόγραμμα είχαν εγκριθεί έντεκα (11) έργα.

 

Το πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού δίνει την δυνατότητα σύνδεσης με το ηλεκτρικό δίκτυο γεωργικών εγκαταστάσεων. Η σχετική δαπάνη επιδοτείται από την Περιφέρεια και τον ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα ο παραγωγός να καταβάλλει το 1/4 έως το 1/3, περίπου, της συνολικής δαπάνης.

 

Με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (με αγροτικό τιμολόγιο), οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις μπορούν να εκσυγχρονιστούν και να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους. Ιδιαίτερα σημαντική είναι αυτή η δράση για ποιμνιοστάσια που με την ηλεκτροδότηση μπορούν να προχωρήσουν σε μηχανικό άρμεγμα των ζώων τους με όλα τα σχετικά οφέλη (λιγότερος κόπος, μείωση του μικροβιακού φορτίου του γάλακτος, κ.λ.π.)

 


Η αρμόδια υπηρεσία καλεί τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και κτηνοτρόφους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών να αξιοποιήσουν αυτήν την σημαντική δυνατότητα εκσυγχρονισμού των εκμεταλλεύσεων τους. Ο τομεάρχης γεωπόνος, που έχει οριστεί ως σύνδεσμος σε κάθε κοινότητα, είναι στη διάθεσή τους για παροχή περισσότερων πληροφοριών.

 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.