24.4 C
Serres

Νίκη Κεραμέως: Η μάσκα εκμηδενίζει τις αποστάσεις

Date:

Η υπουργός Παιδείας συνεχίζει την περιοδεία της στην Κεντρική Μακεδονία

 

 

Για το άνοιγμα των σχολειών, τα μέτρα προστασίας με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού και τη χρήση μάσκας για την οποία υπάρχουν αντιδράσεις μίλησε η Νίκη Κεραμέως η οποία επισκέφθηκε σχολείο της Ρεντίνας κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας της στην Κεντρική Μακεδονία.

«Οι ειδικοί ομοφώνως εισηγήθηκαν την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων, με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης», δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα που της έθεσαν εκπαιδευτικοί.

Σε ό,τι αφορά τη σύγκριση των υγειονομικών μέτρων που θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, κατά το άνοιγμα των σχολείων, με τα αντίστοιχα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί στην επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων μετά τη λήξη της καραντίνας, η υπουργός επισήμανε ότι «τον Μάιο ήμασταν σε μια άλλη φάση της πανδημίας, δεν είχαμε ακόμη δεδομένα».

 

Σημείωσε, δε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «τον Μάιο δεν φορούσαμε μάσκα, η οποία εκμηδενίζει αποστάσεις», προσθέτοντας ότι «το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ είναι τελείως διαφορετικό τώρα» και είναι ενδεικτικό ότι «αν κανείς διαγνωστεί με κρούσμα, η πρώτη ερώτηση που κάνει ο ΕΟΔΥ είναι αν φορούσε μάσκα ο φορέας και αναλόγως είναι τελείως διαφορετική η διαχείριση»


«Εάν ήμασταν σε ένα γενικευμένο lockdown θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα . Πρέπει να προχωρήσουμε στη ζωή μας», τόνισε η υπουργός Παιδείας εκτιμώντας πως δίνεται στη νέα φάση «η ευκαιρία να εστιάσουμε σε μια ιδιαίτερη δεξιότητα αυτή της προσαρμοστικότηταας, που είναι πολύ χρήσιμη κι όταν αύριο βγουν τα παιδιά μας στην κοινωνία».

Ερωτηθείσα για τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα της αίθουσας απάντησε: «Ακούω τη σχετική συζήτηση, ότι υπάρχει σχετική πρόβλεψη για τα τετραγωνικά μέτρα στα καταστήματα και το πόσοι μπορούν να μπουν μέσα και ότι στις τάξεις δεν εφαρμόζεται το ίδιο. Υπάρχει μία ουσιώδης διαφορά, ότι σε ένα κατάστημα σε έναν οποιοδήποτε άλλο χώρο μεταβάλλεται διαρκώς ο πληθυσμός.

 

Στην τάξη είναι ο ίδιος σταθερός πληθυσμός γι’ αυτό και οι ειδικοί επιμένουν πάρα πολύ στο να μένουν όσο γίνεται πιο πολύ με σταθερές ομάδες, να μην υπάρχει μεγάλη εναλλαγή πληθυσμιακών ομάδων. Με το χέρι στην καρδιά: Αν ξαφνικά μπορούσαμε να έχουμε τις διπλάσιες αίθουσες σε όλη τη χώρα, δε θα θέλαμε να το κάνουμε; Φυσικά και θα το κάναμε».

Σε ό,τι αφορά την επικαιροποίηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας, σύμφωνα με την εξέλιξη της πανδημίας, διευκρίνισε ότι στην ιστοσελίδα mathainoumeasfaleis.gov.gr θα υπάρχει συνεχής ροή πληροφόρησης, θα ενημερώνεται όλη η πληροφορία, οτιδήποτε έχει να κάνει με κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, όλο το υλικό, οι υπουργικές αποφάσεις, οτιδήποτε υπάρχει εν είδει οδηγιών.

«Η πανδημία είναι μία δυναμική κατάσταση και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο οδηγίες επικαιροποιούνται διαρκώς, άρα για ό,τι νεότερο υπάρχει -είτε ενδεχομένως τα μέτρα είναι πιο αυστηρά ή επιεική- όλη η εκπαιδευτική κοινότητα θα έχει ανά πάσα στιγμή εικόνα των μέτρων που ισχύουν».

ΠολιτικήΝίκη Κεραμέως: Η μάσκα εκμηδενίζει τις αποστάσεις

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κ. Καραμανλής: Εγκρίθηκε και ο διαγωνισμός για το Φορέα Λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκινά το διαγωνισμό για...

Αβεβαιότητα, ρίσκα και το μεγάλο στοίχημα- Του Θοδωρή Κουτμερίδη

Του Θοδωρή Κουτμερίδη Την έννοια του ρίσκου την αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά,...

Μήνυμα Ν. Δένδια για την επέτειο ενσωμάτωσης των Ιονίων Νήσων

«Τα Ιόνια Νησιά και ανάμεσά τους η Κέρκυρα και...

«Εθνική Δημιουργία» ο νέος κομματικός σχηματισμός: Φαήλος Κρανιδιώτης και Γιώργος Παλάζης μιλούν στο Επιλογές -video

Επίσημα παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού η «Εθνική Δημιουργία»,...