Για εμπαιγμό κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών όσον αφορά στο μείζον θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων, στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

 

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών, με νέα ανακοίνωσή της ζητά να σταματήσει η κοροϊδία καθώς οι υποσχέσεις για…τρεις αναισθησιολόγους, από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα που παρενέβη στον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, στην πράξη η απόσπαση αφορά μόνο τρεις εφημερίες, ενώ το πρόβλημα των τακτικών χειρουργείων δεν καλύπτεται με συνέπεια αυτά να αναβάλλονται.

“Για τον μήνα Ιούνιο το Αναισθησιολογικό Τμήμα, που είναι στελεχωμένο με 3 Αναισθησιολόγους, αντί των 12 που έχει ο οργανισμός του Νοσοκομείου, έχει καταθέσει πρόγραμμα εφημερίων μέχρι τις 20 Ιουνίου. Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται 3 εφημερίες που θα γίνουν από γιατρούς άλλων Νοσοκομείων” αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών.

Από 21 Ιουνίου το Νοσοκομείο Σερρών δε θα έχει εφημερεύοντα Αναισθησιολόγο, δηλαδή δε θα υπάρχει γιατρός να καλύψει: 1.Επείγοντα Χειρουργεία, 2.Τοκετούς, 3.Διασωληνώσεις ασθενών. Με αυτό τον τρόπο η λειτουργία του Νοσοκομείου, όχι μόνο παύει να είναι ασφαλής, αλλά γίνεται επικίνδυνη αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Βαγγέλης Παπαμιχάλης.

Ποια είναι γενικά η κατάσταση στο γενικό νοσοκομείο Σερρών; Προσλήψεις επικουρικών ιατρών έχουν γίνει; Τι απάντα ο κύριος Παπαμιχάλης;

 


Views: 132