10.2 C
Serres

Νύχια που κιτρινίζουν: Οι 4 πιθανές αιτίες (φωτο)

Date:

Μόλις ξεβάψατε τα νύχια σας και διαπιστώσατε ότι αντί να έχουν το συνηθισμένο υγιές χρώμα τους, δείχνουν κιτρινισμένα.

 

 

Η συνεχής χρήση βερνικιών αποτελεί ένα λόγο για να κιτρινίσουν τα νύχια σας, δεν είναι όμως ο μοναδικός.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες τέσσερις αιτίες που μπορεί να συνδέονται με το κιτρίνισμα των νυχιών και τι μπορείτε να κάνετε.

 

Χρησιμοποιείτε σκουρόχρωμα βερνίκια:

 

ΜΑΥΡΑ νυχια

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση ότι τα υγιή νύχια πρέπει να είναι σκληρά, στην πραγματικότητα είναι πορώδεις επιφάνειες. Εάν λοιπόν τα βάφετε συχνά και ειδικά αν χρησιμοποιείτε σκουρόχρωμα βερνίκια, απορροφούν χημικές ουσίες οι οποίες προκαλούν οξείδωση και αλλοιώνουν το χρώμα τους. Ευτυχώς η ζημιά δεν είναι μόνιμη. Για να αποφύγετε αυτό τον κίνδυνο, να χρησιμοποιείτε πάντα μία βάση πριν την εφαρμογή του βερνικιού. Είναι επίσης σημαντικό να ξεκουράζονται, γι’ αυτό αφήνετε τα άβαφτα τουλάχιστον για μία εβδομάδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μύκητες:

 

Μύκητες χερια

Αν πηγαίνετε γυμναστήριο, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, καθώς παραμονεύουν μύκητες και βακτήρια που μπορεί να προσβάλλουν τα δάχτυλα των ποδιών αλλά και των χεριών σας. Οι μύκητες προκαλούν κιτρίνισμα των νυχιών, ενώ σταδιακά μπορεί να γίνουν και πολύ εύθραυστα. Αν υποψιάζεστε ότι έχετε «κολλήσει» μύκητες από το γυμναστήριο, συζητήστε το με τον δερματολόγο σας, ο οποίος θα σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία, ανάλογα με την αιτία και την έκταση του αποχρωματισμού.

 

 Ανεπάρκεια βιταμινών:

 

βιταμινες

Πολλοί πάσχοντες από χρόνια πνευμονική νόσο και ασθένειες του ήπατος, έχουν κίτρινα νύχια. Το ίδιο ισχύει και για τους μακροχρόνιους καπνιστές, αλλά για διαφορετικό λόγο (ο καπνός του τσιγάρου έρχεται σε επαφή με τα δάχτυλα). Αποχρωματισμό των νυχιών μπορεί επίσης να προκαλέσουν ελλείψεις βιταμινών όπως της Β12 και του ψευδαργύρου.

 

 Κληρονομικότητα:

 

σπασμενα νυχια

Το Σύνδρομο Κίτρινων Νυχιών είναι εξαιρετικά σπάνιο. Ξεκινά στη μέση ηλικία και εκδηλώνεται με κιτρίνισμα των νυχιών τόσο στα χέρια όσο και στα πόδια, πρήξιμο των ποδιών και δυσκολία στην αναπνοή. Τα νύχια γίνονται πιο χοντρά, η ανάπτυξή τους καθυστερεί και σταδιακά αποχρωματίζονται. Μπορεί επίσης να ξεκολλάνε από το δέρμα. Η αντιμετώπιση του υποκείμενου προβλήματος στους πνεύμονες ή στα πόδια είναι σημαντική, δεν εξασφαλίζει όμως ότι τα νύχια θα επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση, καθώς παίζουν ρόλο γενετικοί παράγοντες.

Πηγή: womenshealthmag.com, onmed.gr

ΥγείαΝύχια που κιτρινίζουν: Οι 4 πιθανές αιτίες (φωτο)

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ποια φρούτα και λαχανικά έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε χημικά και φυτοφάρμακα

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα δοκιμών σε 46.569 δείγματα 46...

Το τσάι του βουνού και οι ευεργετικές του ιδιότητες

Το κλασικό τσάι του βουνού που παλιά δεν έλειπε...

Τι είναι το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών και πώς συνδέεται με τον ύπνο μας

Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών σχετίζεται με τον ύπνο υπό...

Κουτσουπιά: Το φυτό που κάνει πιο γλυκές τις σαλάτες μας

Τα ρόδινα άνθη της κουτσουπιάς ομορφαίνουν το γκρίζο τοπίο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα