- Διαφήμιση -

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος για τον εντοπισμό νεκρής άστεγης στο κέντρο της Θεσσαλονίκη

Νεκρή εντοπίστηκε γυναίκα, άγνωστων -προς το παρόν- στοιχείων ταυτότητας, στην οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.   Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για άστεγη και πιθανολογείται ότι ο θάνατός της οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δεν προέκυψαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας.  Τα ακριβή αίτια θανάτου αναμένεται να προσδιοριστούν από την ιατροδικαστική έρευνα που θα ακολουθήσει. 

Στο θέμα αναφέρθηκε με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον εντοπισμό άστεγης συμπολίτη στο κέντρο της πόλης σήμερα το πρωί. Από χθες, ημέρα Τρίτη 4/5/2021, ενημερωθήκαμε από διερχόμενο πολίτη για την ύπαρξη άστεγης γυναίκας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Κινητοποιήθηκε άμεσα η Δημοτική Αστυνομία, όμως δυστυχώς δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της, ούτε στο συγκεκριμένο σημείο που υποδείχθηκε, αλλά ούτε στους γύρω δρόμους.

Από την περιγραφή της θανούσης, αντιληφθήκαμε πως επρόκειτο, δυστυχώς, για πολίτη η οποία είχε επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε συνδρομή μας και πολλές φορές στο παρελθόν αντέδρασε δυναμικά σε κάθε προσπάθεια δικής μας συνδρομής. Κατά την περίοδο του πρώτου lockdown μάλιστα της είχε προταθεί να φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο που είχε μισθώσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης αλλά και τότε είχε αρνηθεί. Τέλος, είχαμε ζητήσει έκδοση εισαγγελικής εντολής για ακούσια μεταγωγή της στις δομές μας, με στόχο την προστασία της υγείας και της ζωής της.
Δυστυχώς, η απώλεια της ζωής της είναι ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός. Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη καλούμε τους συμπολίτες να ενημερώνουν τις υπηρεσίες του Δήμου, καθώς υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας και φροντίδας. Παράλληλα, η Δημοτική Αστυνομία καθημερινά πραγματοποιεί προγραμματισμένες περιπολίες καταγραφής και αρωγής προς αστέγους, έχοντας να επιδείξει σημαντικό κοινωνικό έργο.
Εύχομαι και ελπίζω να αποφευχθεί στο μέλλον παρόμοια εξέλιξη. Είμαστε δίπλα στους άστεγους και με κάθε τρόπο προσπαθούμε να προστατεύσουμε την υγεία και τη ζωή τους. Κάθε τέτοια είδηση μας θλίβει βαθύτατα».

Πηγή ertnews.gr

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version