Ο απίστευτος λόγος που κυβερνήτης του αεροπλάνου δεν τρώει ποτέ το ίδιο φαγητό με τον συγκυβερνήτη-ΒίντεοΥπάρχει ένας συγκεκριμένος λόγος που ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου δεν τρώνε ποτέ το ίδιο φαγητό.
Στα μεγάλα ταξίδια με το αεροπλάνο το προσωπικό συνηθίζει να σερβίρει φαγητό στους επιβάτες. Φυσικά ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους δεν μένουν με άδειο στομάχι. Ωστόσο ο πρώτος είναι αυτός που ορίζει τις επιλογές και των δυο. Αυτό δεν γίνεται μόνο λόγω της θέσης του, αλλά και για ένα πρακτικό ζήτημα. Σύμφωνα με τον Independent, στόχος αυτού του άγραφου κανόνα είναι να αποφευχθεί η πιθανή τροφική δηλητηρίαση και των δύο πιλότων.

 

Η εκπρόσωπος της Virgin Atlantic τόνισε πως σε περίπτωση που οι δυο κυβερνήτες επιλέξουν το ίδιο φαγητό, τότε οι αεροσυνοδοί θα πρέπει να ενημερώσουν τον κυβερνήτη. Εκείνος είναι που θα πάρει την τελική απόφαση. Σε περίπτωση που δώσει τελικά το «ΟΚ» θα πρέπει οι δυο τους να φάνε σε διαφορετική χρονική περίοδο. Όλα αυτά γίνονται να για να υπάρχει ασφάλεια ότι στο ακραίο σενάριο της δηλητηρίαση κάποιος θα είναι σε θέση να πιλοτάρει το αεροσκάφος.

Το παράδειγμα της Japan Airlines
Το να είναι δηλητηριασμένο το φαγητό του αεροπλάνου δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Για την ακρίβεια έχει συμβεί ελάχιστες φορές. Μια από αυτές έγινε το μακρινό 1975 στην πτήση της Japan Airlines από Τόκιο για Παρίσι, μία αεροσυνοδός και 196 από τους 343 επιβάτες αρρώστησαν λόγω τροφικής δηλητηρίασης από μολυσμένο χοιρινό σε ομελέτα.

Όταν έφτασαν στην Κοπεγχάγη, 143 από αυτούς μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Ευτυχώς οι πιλότοι δεν είχαν καταναλώσει το ίδιο γεύμα και έτσι μπόρεσαν να προσγειώσουν το αεροσκάφος με ασφάλεια. Ο υπεύθυνος για το catering της Japan Airlines βέβαια θεώρησε τον εαυτό του υπεύθυνο και αυτοκτόνησε.

pagenews.gr


Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *