Ο Κωστής Χατζηδάκης πηγαίνει Ολλανδία για να διαπιστώσει τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτροκίνητων

Ο υπουργός Περιβάλλοντος πετάει το απόγευμα για Άμστερνταμ προκειμένου να έχει συναντήσεις με υπουργούς και εκπροσώπους εταιρειών

 

Στο Άμστερνταμ μεταβαίνει το απόγευμα οι υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και να μεταφέρει την τεχνογνωσία στη Ελλάδα.

Κεντρικο

Η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης από πλευράς υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, καθώς έχουν εγκατασταθεί 46.000 σταθμοί φόρτισης και ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια.

Συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών και Κλιματικής Πολιτικής, κ. Eric Wiebes και με την υπουργό Περιβάλλοντος, κα Stientje van Veldhoven. Θα επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία της Elaad NL, του κέντρου καινοτομίας για τις έξυπνες υποδομές φόρτισης και τη διαχείρισή τους από το ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς και τις ολλανδικές εταιρείες Allego και Alfen, leaders στον τομέα των λύσεων φόρτισης για ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Το πρόγραμμα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με τη διοίκηση της Leaseplan, καθώς και με δημόσιους φορείς υπεύθυνους για την υλοποίηση προγραμμάτων προώθησης της ηλεκτροκίνησης, όπως τον δήμο του Άμστερνταμ (που ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έως το 2030 θα απαγορεύσει την κυκλοφορία όλων των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην πόλη). Τέλος, κατά την παρουσία του στο Άμστερνταμ, θα επισκεφθεί taxi point (πιάτσα), όπου φορτίζουν τα ταξί, τα οποία είναι όλα ηλεκτροκίνητα.Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *