«Ο Δήμαρχος Σερρών πολεμάει την ομορφιά στην Κάτω Καμήλα» -Επιστολή διαμαρτυρίας πολιτών

Μια πρωτοβουλία πολιτών στο χωριό Κάτω Καμήλα του Δήμου Σερρών να δημιουργήσουν ένα παρτέρι με τριανταφυλλιές σε Δημόσια έκταση, δίπλα στον δρόμο όπου «βασιλεύουν» τα αγριόχορτα, ο Δήμος Σερρών αντί να επαινέσει την πράξη, τους διαμηνύει ότι το παρτέρι θα ξηλωθεί και ο χώρος θα ψεκαστεί με χημικά!!!

 

Green Cola

Η ομάδα με επιστολή της διαμαρτύρεται για την απόφαση και ζητά την συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά αναφέρουν

Ο Δήμαρχος Σερρών πολεμάει την ομορφιά

Είμαστε μια ομάδα πολιτών από το χωριό Κάτω Καμήλα, ένα τοπικό διαμέρισμα του Δήμου Σερρών που πήραμε πρωτοβουλία και εθελοντικά περιποιούμαστε ένα παρτέρι στη γειτονιά μας γιατί από την αμέλεια και αδιαφορία του δήμου και των ιδιοκτητών των διπλανών οικοπέδων είχε γεμίσει η περιοχή μας τρωκτικά και άλλα ζώα που κανείς δεν τα θέλει στην αυλή του.Πέρα από τον καθαρισμό και το τσάπισμα των αγριόχορτων φυτέψαμε μερικές τριανταφυλλιές και άλλα καλλωπιστικά «λουλούδια στον κοινόχρηστο χώρο (παρτέρι) ανάμεσα στα άδεια οικόπεδα και τον δρόμο.

Δυστυχώς η πρωτοβουλία μας κάποιους ενόχλησε, πιθανά γιατί φοβούνται ότι θα καταπατηθούν τα οικόπεδά τους, πιθανά γιατί θα αναδειχθεί η αμέλειά τους να καθαρίζουν όπως οφείλουν τέτοια εποχή τα οικόπεδά .τους από τα αγριόχορτα.

Αυτοί που ενοχλήθηκαν λοιπόν απευθύνθηκαν στον δήμαρχο ο οποίος και μας ενημέρωσε ότι σύντομα θα έρθει συνεργείο και θα «ξηλώσει» ότι με κόπο και μεράκι χρόνων δημιουργήσαμε.

Σε ερώτησή μας και τι θα κάνει με το πρόβλημα των ανεπιθύμητων ζώων που βρίσκουν κατάλυμα σε ένα απεριποίητο παρτέρι μας απάντησε ότι θα στείλει συνεργείο να ψεκάσει (προφανώς με προϊόντα που περιέχουν γλυφοσάτη και για τα οποία τόσος αγώνας γίνεται στην Ευρώπη για να απαγορευτεί η χρήση τους επειδή μελέτες δείχνουν ότι είναι καρκινογόνος ουσία) ώστε να μη φυτρώνουν αγριόχορτα.

 

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και ζητούμε την συμπαράσταση των υπολοίπων κατοίκων και των συνδημοτών μας στις Σέρρες για να σωθεί το όμορφο παρτέρι μας.

 ‘Ενας δημόσιος χώρος που ο καλλωπισμός του δεν στοίχισε τίποτα στον δήμο. Μια παρέμβαση για την οποία αντί να επιβραβευθούμε και να αναδειχθεί το έργο μας ως παράδειγμα οικολογικής αντιμετώπισης των αγριόχορτων, με μηδενικό κόστος, για το μιμηθούν οι πολίτες και σε άλλα τοπικά διαμερίσματα του δήμου, προτιμάται η πρακτική του να απασχοληθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι (ή ακόμα χειρότερα για τα οικονομικά του δήμου να δοθεί σε κάποιον εργολαβία) και να ψεκαστούμε εμείς, οι οικογένειές μας και οι μπαξέδες μας με χημικές ουσίες (προφανώς νόμιμες όμως πόσες φορές νόμιμες χημικές ουσίες μετά από μερικά χρόνια απαγορεύονται ακριβώς επειδή αποδεικνύεται η ετηκινδυνότητα τους όπως λχ το φημισμένο DDT).

Ολα αυτά επειδή κάποιοι είδαν «στραβά» την πρωτοβουλία μας για την περιποίηση του δημόσιου χώρου, αλλά δυστυχώς η άποψή τους βρίσκει ευήκοα ώτα στη δημοτική αρχή.

Ζήτούμε τέλος την συμπαράσταση των δημοτικών συμβούλων των Σερρών ώστε να συζητηθεί το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο και να ακούσουμε τις τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων.

Κάτω Καμήλα Σερρών 19/4/2018

Ακολουθούν υπογραφές και τηλέφωνα

anexartitos.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *