Ο μεγάλος ηθοποιός – σκηνοθέτης και δάσκαλος του θεάτρου Κώστας Καζάκος, με τηλεφωνική παρέμβασή του, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Επιλογές και στην δημοσιογράφο, Αφροδίτη Σπυρίδων, αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας.

ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ανέφερε χαρακτηριστικά για τις χιλιάδες άνθρωπων που εργάζονται στο χώρο αυτό ενώ παράλληλα τόνισε ότι η πανδημία ξεσκέπασε το αδύναμο σύστημα υγείας της χώρας μας, κάνοντας λόγω για παιχνίδια που γίνονται εις βάρος του απλού πολίτη και του λαού.

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου, αναφέρθηκε στις μεγάλες ζημιές που προξένησε η πανδημία στις ανθρώπινες σχέσεις και στις επιπτώσεις της που θα φανούν όταν αυτή περάσει.

Η ξαφνική διακοπή της ανθρώπινης συνεύρεσης, η έλλειψη επικοινωνίας, η στέρηση της αγκαλιάς, των φιλιών και η επάλειψη της ζεστασιάς των σωμάτων δημιούργησαν αναστάτωση στον κόσμο.

Το θέατρο και όλες οι παραστατικές τέχνες έχουν καταστραφεί και χιλιάδες εργαζόμενοι τους είναι σε απόγνωση καθώς έχουν οικογένειες, παιδιά, υποχρεώσεις και δάνεια. Βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, χωρίς να έχει γίνει κάτι επί της ουσίας για αυτούς.

Σε ότι αφορά το υπουργείο πολιτισμού είπε πως ήταν πάντα ο «τελευταίος τροχός της αμάξης», ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη της χρηματοδότησης της έρευνας, καθώς είμαστε τελευταίοι σε αυτόν τον τομέα.

Οι άνθρωποι ΔΕΝ πρέπει να μείνουν παθητικοί στον καναπέ, πρέπει να κινητοποιηθούν, λέει χαρακτηριστικά στην συνέντευξη του. Κλείνοντας, ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης, αναφέρθηκε στην ανάγκη των ανθρώπων να ξαναδούν θέατρο, να ψυχαγωγηθούν, να διδαχθούν και να μπορέσουν να καταλάβουν την ουσία της ζωής μέσα από αυτό.


Views: 838