Διάψευση Σαββίδη στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας BuzzFeed που τον εμπλέκει με το Σκοπιανό.

O όμιλος επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη διαψεύδει δημοσίευμα της ιστοσελίδας BuzzFeed

 

 

Kompoloi
elections
NIKOS ZAPARAS
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΛΑΧΟΣ
Green Cola

«Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα.

 

Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας BuzzFeed.

 


Επί της ουσίας, ο Ιβάν Σαββίδης «απαντά» σε δημοσίευμα της ρωσικής ιστοσελίδας www.occrp.org, η οποία δημοσίευσε το ρεπορτάζ.

 

ΑΠΕ

 

Το ιστορικό

 

Η ιστοσελίδα Buzzfeed, κατονομάζει σήμερα, σε ρεπορτάζ της τον Ιβάν Σαββίδη, ισχυριζόμενη πως έδωσε 350.000 δολάρια προκειμένου να εκτροχιάσει τη διαδικασία του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ.

Σύμφωνα με έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών της πΓΔΜ, τα οποία επικαλείται ο ιστότοπος, οι πληρωμές έγιναν σε πολιτικούς από τη γειτονική χώρα, μέλη εθνικιστικών οργανώσεων καθώς και σε οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας Βαρντάρ Σκοπίων, οι οποίοι πρόσφατα συμμετείχαν σε επεισόδια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ.

 

Μάλιστα, ένας εκ των συλληφθέντων οπαδών, σύμφωνα με το Buzzdeed, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι έλαβε χρήματα από τον Ιβάν Σαββίδη.

 

Αφού υπεγράφη η συμφωνία – όπως αναφέρει το δημοσίευμα – σχεδόν 1500 διαδηλωτές προκάλεσαν επεισόδια στους δρόμους των Σκοπίων, ζητώντας την παραίτηση του Ζόραν Ζάεφ.

 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ που επικαλείται του Σκοπιανού ΥΠΕΣ, η μεταφορά των χρημάτων που φέρεται να μετέφερε ο κ. Σαββίδης έγινε σε μετρητά και πέρασαν παράνομα από τα ελληνικά σύνορα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και άλλες μέθοδοι που δεν διευκρινίζονται. Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Buzzfeed αναφέρουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης.

 

Παράλληλα τον γνωστό επιχειρηματία κατονομάζει και το, ανεξάρτητο δίκτυο δημοσιογράφων Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), το οποίο εξέτασε και αυτό τα σχετικά έγγραφα.

 

[documentonews.gr]

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *