Ο Σερραίος Γιάννης Καλογερούδης ο νέος πρόεδρος στον ΟΣΕΘ

Ορίστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

 

Κεντρικο

Ορίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Ο.Σ.Ε.Θ. Α.Ε.», ως εξής:

α) Ιωάννης Καλογερούδης του Σάββα, Πολιτικός Μηχανικός, ως Πρόεδρος.

β) Ιωάννης Τόσκας του Πασχάλη, Συγκοινωνιολόγος, ως Διευθύνων Σύμβουλος.

γ) Φυγαλία Παπαγεωργίου του Παύλου, Γεωλόγος, ως μέλος.

δ) Αικατερίνη Καρασαββίδου του Δημητρίου, Νομικός, ως μέλος.ε) Θρασύβουλος Διαμαντής του Βασιλείου, Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός, ως μέλος

Μέλη επίσης ορίστηκαν ανά φορέα:

α) Ο Κωνσταντίνος Πάλλατου Γεωργίου, Τεχνολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός, και Δικτύων, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
β) Ο Ευθύμιος Φωτόπουλος του Θεοδώρου, Γενικό Γραμματέα Δήμου Θεσσαλονίκης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης.
γ) Ο Παντελεήμονας Τσακίρης του Δημητρίου, Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Οργανισµός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης είναι Ανώνυμη Εταιρεία, που ιδρύθηκε με το Ν. 4482/2017. Ο Ο.Σ.Ε.Θ. Α.Ε. έχει κοινωφελή σκοπό, λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Έχει σκοπό την ανάπτυξη, τον συντονισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο των δημοσίων επιβατικών αστικών συγκοινωνιών λεωφορείων και μέσων, υπόγειων και επίγειων, σταθερής τροχιάς, καθώς και των θαλάσσιων μεταφορών με σκοπό τη μεταφορά και εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης: λεωφορεία, μετρό, τραμ, θαλάσσιες συγκοινωνίες, αστικά ΚΤΕΛ και παράλληλα επίσης, με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον έλεγχο των αγοραίων ταξί.

 

Βιογραφικό του Γιάννη Καλογερούδη

Ο Γιάννης Καλογερούδης είναι πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών, γεννήθηκε το 1964 στη Θεσσαλονίκη και είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Είναι απόφοιτος Πολιτικός Μηχανικός της πολυτεχνικής σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ). Διαθέτει πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας και είναι χειριστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, γραμματέας επί τριετία της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τ.Ε.Ε στο Νομό Σερρών, μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ν. Σερρών και εκπρόσωπος του Τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδος σε Νομαρχιακές και Περιφερειακές επιτροπές. Ήταν μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου Ν. Σερρών επί τριετία (1996-1998) και διετέλεσε τεχνικός σύμβουλος της Τ.Ε.Δ.Κ, μέλος της τριμελούς επιτροπής για την Σύνταξη των οργανισμών των νέων δήμων (Πρόγραμμα Ιωάννης Καποδίστριας). Ως συνεργάτης της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών ασκεί την διεύθυνση από το 1998 και είναι μέλος της ομάδας τοπικής δράσης για το Ν. Σερρών κατά τη διάρκεια εφαρμογής της Κ.Π Leader II στο Ν. Σερρών, υπεύθυνος της Αντέννας της Δομής Στήριξης και υπεύθυνος έργου για αρκετά ακόμη προγράμματα της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών.

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *