19.3 C
Serres

O TAP Χορηγός στο Φαλακρό Grand Opening

Date:

  Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) χορήγησε την τριήμερη εναρκτήρια εκδήλωση Φαλακρό Grand Opening, που σηματοδότησε τα εγκαίνια της περιόδου σκι στο Φαλακρό Όρος.

Η εναρκτήρια διοργάνωση στο Φαλακρό πραγματοποιήθηκε από 16 έως 18 Δεκεμβρίου, με σκοπό να τοποθετήσει το Φαλακρό Όρος στο τουριστικό και αθλητικό γίγνεσθαι, προωθώντας παράλληλα την περιβαλλοντική συνείδηση.

Πιστός στη δέσμευσή του για συμβολή στην ανάπτυξη και ευημερία των τοπικών κοινωνιών, ο TAP συνεχίζει να επενδύει σε καινοτόμες πρωτοβουλίες κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο του άξονα του Προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεών του για την ενίσχυση του βιοπορισμού και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις κοινότητες κατά μήκος της όδευσης του αγωγού.

Στο πλαίσιο της εναρκτήριας διοργάνωσης, που συμπεριέλαβε πλήθος δράσεων, παρουσιάστηκε η ημερίδα “Live the mountain experience, Falakro”.

Σε αυτήν οι επισκέπτες γνώρισαν τα αθλήματα που θα μπορούν να κάνουν όλο το χρόνο, απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά του όρους.

Οι επισκέπτες συμμετείχαν δωρεάν σε πολλές αθλητικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, ορειβατικό σκι, σκι, τοξοβολία, τρέξιμο βουνού, ορεινό ποδήλατο, αλεξίπτωτο πλαγιάς, snow yoga, flying fox κ.ά. Επιπλέον, γνωστοί αθλητές, προπονητές και ειδικοί παρουσίασαν τα αθλήματά τους μέσα από εισηγήσεις, βίντεο, παρουσιάσεις και επιδείξεις.

Οι δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου συμπεριελάμβαναν επίσης πάρτι, live συναυλίες, καθώς και έκθεση φωτογραφικού υλικού που παρουσίαζε τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα του βουνού. Συνολικά, περισσότεροι από 3.500 επισκέπτες συμμετείχαν στις διάφορες εκδηλώσεις.

Η πρωτοβουλία αυτή ήταν μια γιορτή του τουρισμού, του αθλητισμού και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με ιδιαίτερη εστίαση στους νέους, καθώς τουλάχιστον 1.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη Βόρεια Ελλάδα επισκέφθηκαν τη διοργάνωση την πρώτη μόλις μέρα.

Ο TAP με χαρά συνέβαλε στην πρωτοβουλία ενίσχυσης μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νομό της Δράμας και στήριξης της ανάδειξης της περιοχής ως τουριστικού προορισμού.


ΤΕΛΟΣ Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP) Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη.

Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους στα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά.

Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων.

Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα ακολουθήσουν γύρω στις αρχές του 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam S.p.A. (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%). Περισσότερες πληροφορίες για τον TAP: www.tap-ag.com | www.twitter.com/tap_pipeline

ΕλλάδαO TAP Χορηγός στο Φαλακρό Grand Opening

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

«Δεν σκηνοθέτησε ληστεία για να αποφύγει τον γάμο του» -Διαψεύδει ο πατέρας του γαμπρού

«Το ζευγάρι χώρισε περίπου τρεις μήνες μετά το περιστατικό....

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Αναλυτικός οδηγός για την εφαρμογή της από 1η Ιουλίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων...