Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην Βουλή για την αναθεώρηση του συντάγματος- Τα εύσημα από τον πρόεδρο(video)Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, στην ομιλία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, επεσήμανε ότι στις σύγχρονες δημοκρατίες είναι απαραίτητη η προστασία των βουλευτών

 

και των υπουργών από καταχρηστικές μηνύσεις και ποινικές διαδικασίες, που μπορούν να τους αποτρέψουν από την ευσυνείδητη άσκηση των καθηκόντων τους.

Ο κος Χατζηβασιλείου αναγνώρισε ότι η πρακτική εφαρμογή των άρθρων περί ασυλίας κατέληξε συχνά καταχρηστική. Και ότι ορισμένοι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος σε πολλές περιπτώσεις εργαλειοποίησαν το προνόμιο της ασυλίας προς ίδιον όφελος, στέλνοντας λανθασμένο μήνυμα στην κοινωνία.

Τέλος, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ευαισθησία με δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά την ισότητα της ψήφου:

«Σέβομαι την άποψή σας περί απλής αναλογικής. Όμως, να θυμίσουμε ότι στις εκλογές οι 250 έδρες ουσιαστικά μοιράζονται με απλή αναλογική. Εσείς στην ψήφο των αποδήμων δεν δείξατε την ίδια ευαισθησία. Δεν θέλατε να προσμετράται στο γενικό αποτέλεσμα. Προφανώς έχετε δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ευαισθησία σας για την ισότητα της ψήφου».
Εντύπωση πάντως προκάλεσε η δήλωση του προεδρεύοντος την ώρα εκείνη στη Βουλή , του κυρίου Βίτσα, ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στον κο Χατζηβασιλείου για την ομιλία του.


 


 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *